Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przyjęcie weselne na 25-30 osób
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-03, 20:08   #10
viva91
na przekór do celu

Dot.: przyjęcie weselne na 25-30 osób

Cytat:
Napisane przez madziuchna89 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi! co do tego, że mamy się jeszcze zastanowić - wałkowaliśmy to już milion razy, nawet jeszcze przed zaręczynami i wiemy, że takie przyjęcie jest właśnie dla nas nie chcemy DJ żeby nie zrobiło się z tego małe wesele ale też nie pozbawimy gości możliwości tańczenia nie mam nic przeciwko a nie chcę żeby to się skończyło jakby była impreza urodzinowa nie wyobrażam sobie żeby mi się jeszcze DJ odzywał i "nagabywał" ludzi do zabawy, nie zniosłabym, wiem, może jestem dziwna

może i tyle nie będą w stanie wypić ale nie muszę się niczym martwić, 85 zł to faktycznie bardzo tanio z tym, że mam do wyboru 2 ciepłe kolacje a nie jedną, zimną płytę, ubranie sali wszystko w cenie, tak jak ktoś napisał - dosłownie wszystko no i ciasta, ciasteczka, cukierki... kurczę no nie wiem ale wydaje mi się, że to naprawdę nie jest dużo.. może pokaże przykładowe menu i doradzicie czy faktycznie się opłaca? nie będę podawać publicznie co to za miejsce żeby nie zostać posądzona o reklamę mam nadzieję, że nie pogniewacie się o to menu

w skrócie:
Obiad,Deser- kawa , herbata, tort, ciastka, ciasteczka, owoce, cukierki , kawa mrożona, lody itd.Zimny bufet,podwieczorek, Kolacja I, Kolacja II, Napoje bez ograniczeń, Piwo bez ograniczeń, Wino bez ograniczeń, Drinki bez ograniczeń, 0,5 wódki na parę - to wszystko za 200zł jednak my chcemy tylko podwieczorek i kolacje bądź kolacje I i kolację II - wtedy 180zł.

podwieczorek to jakiś specjał szefa wnoszona na salę, my myśleliśmy o śwince, kolacja I to 1,5miesa na osobę (4 wybrane na 8) i przekrój ryb (tak jak w zimnej płycie) a kolacja II to standardowo, bogracz lub barszcz z krokietem itp.

I jak to wg Was wygląda?

Według mnie to wygląda na menu z całkiem sporego wesela Ja organizuję typowe wesele, a chyba nie będę miała aż tylu "atrakcji" do spożycia. Rozumiem, że to będzie w małych ilościach dostosowane do liczby gości, ale wybór jest tak wielki, że pewnie części z tych potraw nikt nie spróbuje. Bo ile można siedzieć i jeść
Więc gdyby chodziło o typowe wesele to opcja super, jednak przy przyjęciu wydaje mi się, że to za dużo za za wysoką cenę...