2014-01-04, 14:10
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Cytat:
Napisane przez KiziaGryzia
A ja mam problem z CZ. Mija półtora tygodnia od kiedy zrobiłam sobie mani kolorem 079 (granat), a serdeczny 085 (srebro). Wcześniej miałam na pazurach kolor miętowy i nie było tego widać. A więc... mam wrażenie że po kilku dniach od zrobienia mani, zabezpieczenie wolnego brzegu normalnie się ściera , co powoduje że lakier nie tyle co się rozwarstwia, ale złazi płatem z wolnego brzegu. To samo stało się mojej mamie przy porządkach świątecznych :/ Przy tym ciemnym granacie, spojrzeć od wewnętrznej strony paznokcia to widać że kolor nie trzyma się wolnego brzegu. Tylko dlatego że nie grzebie w paznokciach to jeszcze jakoś to leży, ale jak bym to delikatnie podważyła to zeszłoby by płatem z końcówki :/ Przy srebrnym nie za bardzo to widać więc nie wiem czy to tylko przy tym kolorze czy ogólnie:/ No ale skoro mojej mamie na czerwieni też się to samo zrobiło to raczej coś jest nie tak albo z bazą, albo nie wiem... Dziewczyny pomóżcie ! :/
|
wydaje mi się że źle zabezpieczyłaś wolny brzeg pazurka, ja go pociągam najpierw bazą a później kolorówką również,jakby maluje pazurek też pod spodem aby właśnie się nie rozwarstwiał.
Używałam bazy z CZ i zdarzało się odwartswienie ale to zazwyczaj na jednym dwóch pazurkach właśnie z powodu źle zabezpieczonego wolnego brzegu, trzeba bardzo dokładnie to robić.
Ogólnie mnie ta baza denerwowała bo w niektórych miejscach robiła się jakby tłusta po nałożeniu przez co lakier źle się rozprowadzał, z gelishem nie ma tego problemu.
|
|
|