Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - brzuch-pomocy:(
Wątek: brzuch-pomocy:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-04, 20:14   #5
_Kalinka_kalinka_
Raczkowanie

Dot.: brzuch-pomocy:(

Cytat:
Napisane przez nolose Pokaż wiadomość
A jak wygląda Twoja dieta? Poza tym ćwiczysz coś?
Zazwyczaj jem zdrowo, jem warzywa i dużo owoców, chleb razowy, czasem płatki owsiane lub pszeniczne, chude mięso, 2-3 razy w tygodniu ryby, dużo nabiału(przeważnie kefir, jogurt naturalny, twarożek wiejski, rzadziej sery żółte). Jem różne orzechy, do sałatek oliwa. Nie jem potraw smażonych, soli nie używam prawie w ogóle. Poza tym piję dużo wody, rzadko herbatę. Unikam białej mąki, nie dosładzam jedzenia. Generalnie jem dużo produktów zawierających białko. Największym posiłkiem jest chyba u mnie śniadanie. Na kolację jem przeważnie kanapki, chociaż czasem jest to jogurt i owoce/i/lub płatki.
Zaczęłam ćwiczyć brzuszki skośne i prose, gdzie trzeba kilka sekund utrzymać pozycję. Ale nie widzę efektów.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez frywolna_pastereczka Pokaż wiadomość
Ja też mam taką budowę ciała, że na brzuch najciężej wyćwiczyć
Najważniejsza jest dieta- jeść kilka małych posiłków o stałych porach (to jest klucz!)
Do tego stosuję tak:
1. Codziennie rano na pusty żołądek wypijam szklankę wody z sokiem z cytryny. Dopiero po jakiś 20 minutach zjadam śniadanie. (podniesienie tempa metabolizmu i uregulowanie trawienia)
jak dużo soku dodajesz?
Cytat:
3. Wyregulować wypróżnienia- gdy mam problem z zaparciami, parzę siemię lniane i dodaję do herbaty. Po paru godzinach przykry problem znika
1-2 łyżeczki wystarczą?
Cytat:
4. Oprócz ćwiczeń na całe ciało lub innej formy aktywności, wykonuję 8-minutowy trening z Mel B: https://www.youtube.com/watch?v=wyRaOUbibG0 (krótki, szybki a efekty są!)
jak długą rozgrzewkę robisz przed treningiem? i po jakim czasie regularnego treningu zobaczę efekty? i czy "robiąc mięśnie" na tych ćwiczeniach spalę też tłuszczyk?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Spróbowałabym odstawić gluten na jakiś czas, acz nie jestem fachowcem i to tylko sugestia.
to oznacza że musiałabym całkowicie wyeliminować produkty zbożowe i mleczne? niestety wydaje mi się to trudne, bo zboża są w wielu produktach, a poza tym to złożone węglowodany...
_Kalinka_kalinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując