2014-01-04, 22:13
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mama odradza mi związek z moim TŻ :(
Cytat:
Napisane przez anulkas1990
Mnie też sama wychowywała mama , nas-trzy dziewczyny.cały czas miala nas na oku. Czasem też myślałam,że może być zazrosna o mojego TŻta, bo przecież przeprowadziłam się do niego, nie miała mnie już na wyłączność, uciekłam z gniazda... Ty jeszcze mieszkasz z mama,ale przecież masz TŻta, może poczuła tą zazdrość, że nie poświęcasz jej tyle czasu,uwagi co przedtem?
|
Nie sądze ze chodzi tu o brak uwagi, bo przez ostatnie 5 lat nie było mnie w domu (z wyjątkiem wakacji) i wcale nie wisiałysmy na telefonie w tym czasie jak to robiły niektóre moje kolezanki. Najczesciej sms, czasem telefon, ale to raczej na pocztku studiów. Pod koniec to juz prawie wcale, no dobra raz na 2 tygodnie.
Jest jeszcze jeden inny problem - mianowicie mama słabo dogaduje sie z moja siostrą. Jak juz zaczną "rozmawiac" to najczesciej musi sie skończyc krzykiem. I mama mowi ze zle sie z tym czuje ze córka tak z nią rozmawia (sama tez uwazam ze siostra nie odnosi sie do niej z szcunkiem). Ale mama lubi wszedzie wtrącic swoje 3 grosze wiec siostra sie wkurza. I takie błedne koło. Dlatego nie chciałabym sie znalezc za kilka lat na miejscu siostry (tym bardziej ze siostra ma taki charakter ze to wszystko olewa, a ja sie przejmuję).
A co do moich uczuc do TŻ - nie mam wątpliwosci
|
|
|