Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-05, 12:01   #2605
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witam się w sumie już w 8 miesiącu Jeszcze dwa

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Hej
dawno się nie odzywałam ale Was podczytuję Widzę, Nadzwyczajna, że do nas wróciłaś- super i że przybyło kilka nowych mamusiek- witam Was serdecznie
Ja wczoraj miałam obciążenie glukozą i właśnie sprawdziłam przed chwilką dosłownie wyniki- na szczęście wszystko ok. Na czczo 81, po 1 godzinie 155, po 2 godzinach 91 (glukoza 75 g)
Strasznie się bałam bo mnie moja doktorka straszyła, że za dużo przytyłam i że z pewnością mam cukrzycę- to się zdziwi
Super! Ta Twoja lekarka to jest udana, że nie powiem. Ja wczoraj na wizycie się ważę, a ona: to 12+, ja do niej się śmieję, a ona do mnie mówi: upominam panią i oko do mnie puściła

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Znacznie czesciej rodza sie zdrowe dzieci, a ze zlych rzeczy najgorszy jest I trymestr - takze MUSIMY byc dobrej mysli. Poza tym prawda jest taka ze zadreczaniem sie i tak niczego nie zmienimy, wiec cieszmy sie tym ze jestesmy juz w zaawansowanych ciazach Bedzie dobrze - musi
Bardzo mądrze mówisz!

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Będzie Tymek (od Tomona)

Wiecie jakie rozstępy mi się zrobiły na prawym cycku, ale tylko na prawy. Czerrrrrrwone takie. Smarowałam cały czas oliwką,naprawde sumiennie. Przed świętami kupiłam sobie balsam z Palmersa, zobaczymy.

Oprócz ciuszków (jeszcze nie wszytskich)nic nie mam do wyprawki.
Łóżeczko TŻ znalazł u siebie na strychu, takie 30letnie, gdzie całe jego rodzeństwo razem z nim spało. Jest naprawde w świetnym stanie, więć wyszlifujemy odmalujemy i będzie cacy

Najwiekszy problem mam z wózkiem. Ma być 3w1.
Witam w wątku
Tymek bardzo ładne imię
Mnie rozstępy zrobiły się na udach... I to pierwszy raz mam jeden rozstęp z przodu nogi a nie od środka - dziwy.
A wózek polecam swój - Navington Cadet, spełnia większość Twoich wymogów.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
W nocy tak Kornelka szalała -też bokiem chciała wyjśćaż dziś mam takie sine ślady na brzuchu w miejscu jej intensywnej działalności nóżkami chyba
?? masakrejszyn

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Nie wiemczy już się pojawiało pytanie: Chcecie karmić piersią??
JA marze o tym żeby jak najdłużej, minumum do 6 miesiąca dawać cyca.
Od czego to tak naprawde zależy?
Ja baaardzo chcę karmić - i ponoć to jest właśnie, jak mówi TeQiba, wszystkiego się trzeba nauczyć. Dać Dzieciowi i sobie dużo czasu, zaopatrzyć się w kupę cierpliwości, mieć wsparcie i mieć dużo nadziei, że się uda.

Ja podczytuję wątek "karmienie piersią - wątek wsparcia" i tam dziewczyny duuużo świetnych rad piszą.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Moja kumpela po CC nie miała prawie wcale pokarmu, mały płakał, położne chyba nie miały cierpliwości tak jak kumpela i skończyło się na mleku z puszki. Z resztą ona ma dość dużą traume po porodzie i pewnie ten stres też wpłynął na to, że pokarmu było niewiele.
No.. Ponoć dużo ciężej o bezproblemowe karmienie po cesarce, ale też z drugiej strony nam położna mówiła, że w pierwszej dobie dziecko potrzebuje około łyżki siary jedynie, więc wystarczy raz przystawić i dziecko coś tam ciumknie

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Dla mnie zdecydowanie owieczka

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Wracając do KP - bardzo chciałabym karmić piersią i dlatego zmieniłam zdanie, co do kupna laktatora. Zrobię to jednak jeszcze przed porodem.
I chyba zamówię taki:
http://www.aptekagemini.pl/tommee-ti...oczatkowy.html
Co sądzicie o takim zestawie Tommee-Tippe?
Ja kupiłam sam laktator TT i jedną butelkę do tego
No bo ponoć jest szansa, że akurat smoczki z TT nie podejdą i co wtedy?
A laktator i butlę zamawiam też w gemini

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora