2014-01-05, 15:22
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile wydajecie na modę i urodę?
Na ciuchy przeznaczam co miesiąc jakieś 300 zł, w miesiącach zimowych wiadomo więcej. Lubie ubrania z zary, czasem cos z hm i new yorkera, zdarza mi sie tez kupowac jakies tanie chinskie szmatki na ebayu lub sheinside. na pielęgnacje i kolorowke różnie - czasem jakieś 40zl czasem 200. Kosmetyki pielęgnacyjne i szampony mam ze średniej polki. Pare miesiecy temu czesto zdarzalo mi sie skusic na promocje typu 1 plus 1 i tym sposobem stalam sie (nie)szczesliwa posiadaczka kilkunastu zeli pod Prysznic, szamponow i odzywek. Jakis czas temu duzo pieniedzy poszlo mi rowniez jednorazowo na oleje do wlosow i suplementy diety, mogło to być jakieś 300zl. Jezeli chodzi o kolorowke to nie lubię dużo wydawać na pojedyncza rzecz (wyjątek stanowi podklad i puder), raczej idę w ilośc. Mam słabość do limitek i kosmetykow essence i catrice bo za niewielkie pieniądze można poprawić sobie humor tym sposobem zgromadzilam ogrom kosmetyków kolorowych, szczególnie róży, rozswietlaczy, pomadek i cieni. O wiele łatwiej jest mi ograniczyć kupowanie pielęgnacji niż kosmetyków kolorowych więc nawet już nie próbuje tego robić. Marzy mi sie minimalistyczna kosmetyczka wysokopolkowej kolorowki ale w moim przypadku nierealne byłoby poprzestanie na jednym rozu i dwóch szminkach bo lubię nowości. Uważam ze raz sie żyje i skoro nie ma wyraźnej potrzeby oszczędzania to lepiej dołożyć pare złotych i mieć kosmetyk albo ciuch którego użytkowanie bedzie sprawiało przyjemność. Najtańsze szampony, mydla i zele pod prysznic i tak są zazwyczaj rozwodnione a perfumy szybko sie ulatniaja.
|
|
|