2014-01-05, 20:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie kolory w makijażu odmładzającym
Cytat:
Napisane przez sabinazgr
Analizę robiła mi wizażystka która ukończyła Europejską Akademię Estetyki Artystycznej i kilka razy zajęła pierwsze miejsce w mistrzostwach makijażu.Makijaż przez nią wykonany był świetny, ale jego wykonanie trwało 40 minut i wymagało wielu kosmetyków.Dwa razy robiły mi makijaż przez inne wizażystki, z tym ,że jedna określiła mnie jako Lato, druga jako Zimę.
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------
Kilka lat temu w katalogach Avon kolory kosmetyków były oznaczone jako ciepłe lub zimne,potem tego zaniechano.Nie znam firmy kosmetycznej, która produkowałaby paletki z przeznaczeniem dla określonego typu urody np.Chłodne Lato lub Zgaszone Lato.Celebrytki mają makijaże raz w ciepłej tonacji, innym razem w zimnej i efekt jest olśniewający.
|
No tak, ale makijażystka można być świetną a z analizy już gorzej, poza tym są różne systemy i wizażystki mogą to różnie rozumieć.
Co do makijażu, jak ktoś ma zrobiony pełny i profesjonalny to na ogół będzie wyglądał w porządku i całkiem ładnie, a celebrytki do tego często są obrabiane w fotoszopie. Wiele celebrytek zresztą wyraźnie trzyma się swojego typu kolorystycznego i nie odchodzi od niego publicznie nigdy, albo bardzo rzadko. Np. Kim Karadashian zwykle jest zrobiona jak podręcznikowa ciemna zima, a Cate Blanchett trudno ujrzeć w innych kolorach niż jasnego lata (chyba że jest w charakteryzacji filmowej, ale to co innego). Poza tym magia ekranu. Kompletnie zwątpiłam w jakąkolwiek rzetelność filmu po tym jak zobaczyłam Sigourney Weaver w Avatarze... miała koło 60 i wiadomo z innych zdjęć że na to wygląda. A tam czary i magia, odjęli jej ze 20 lat, jak nic.
Różnica między latem a zimą nie jest taka znów wielką różnicą wyników. Wizażystki mogły używać różnych systemów, ewidentnie obie uznały że jesteś raczej typem chłodnym.
No zaniechano, zaniechano, bo producentom kosmetyków jest na rękę jak się natniesz, kupisz zły odcień i musisz kupić zaraz nowy. W internecie są listy kosmetyków odpowiednich dla różnych podtypów kolorystycznych. Można sobie wyszukać je w sklepie, lub podobne tańszej lub łatwiej dostępnej firmy.
|
|
|