|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile kosztuje wyprawka ?
Cytat:
Napisane przez wika82
Vixen nie zakładam, że nie będę karmić piersią wcale, ale wątpię, żeby dało rady dłużej niż 3 miesiące. Myślę, że butelki będę miała na wszelki wypadek kupione od razu.  ) Ogólnie masz rację, żeby niczego nie zakładać.  )) I tak pewnie emocje wezmą górę, więc może lepiej się nie nastawiać na nic.
Niedawno mój szef stwierdził, że w sumie mogę pracować do kołyski.
Niedrapek nawet nie zamierzałam kupować, termometru do wanienki też nie. Zakładam, że najprostsza wanienka da radę? 
Jakoś szybko ten czas leci.
|
Wszystko się okaże, ile będziesz kp, bo może być tak jak u mnie, że dziecko przy piersi będzie Ci spało jak marzenie, a Ty w tym czasie spokojnie sobie popracujesz, poczytasz, pomądrzysz się na wizazu czy cokolwiek
Ty raczej jesteś chyba spokojnego usposobienia, jakichś panikarskich postów nie zauważyłam, więc może dziecko też takie będzie. Oby 
Ja byłam panikarą niestety, ale przeszło mi szybko na szczęście. Teraz wiem, że w początkowym okresie życia to dziecko rządzi, lepiej mu się "podporządkować" z korzyścią dla obu stron niż walczyć, bo taka walka niesie głównie frustrację, a trudne okresy szybko mijają.
Termometr do wanienki grosze kosztuje, ja dostałam od znajomej, która uczyła nas małą kąpać. Ogólnie kąpiel to dla wielu rodziców stresujące przeżycie, dla mnie też, kilka razy minęło zanim odważyłam się to zrobić sama. Najprostsza wanna da radę, niektórzy polecają tummy tub, ale mnie to by nie pasowało, no i za wiadro płacić tyle pieniędzy... Mialam też tę plastikową podstawkę do wanienki, ale nie używałam, tylko pielucha i na to dziecko. Pierwsze kąpiele w przegotowanej wodzie robiłam, położna tak zaleciła Ale się tej wody nagotowałam i nastudziłam jak głupia 
No czas szybko leci, zobaczysz jak z dziećmi mija, mój smark zaraz będzie miał dwa lata. A ja była malutkim niemowlaczkiem i darła się wniebogłosy, to nie potrafiłam uwierzyć, że to kiedyś minie, i to tak szybko.
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------
Co do mebli, ja mam te, białe:
http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby-vox-hiacynt
I tak stoją nieużywane w mieszkaniu, w którym nie mieszkamy łóżko (duże) przyjechało z nami, co z tego, skoro córka śpi z nami.
|