2014-01-07, 07:45
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Napisane przez asienka213
 Tesc kupowal tesciowej jak urodzila mu synow, wiec moj tz wzial przyklad z taty i jak urodzilam Natalie to kupil mi pierscionek z bialego zlota  choc przyznam, ze mnie tym zaskoczyl, bo takiego zwyczaju nie znalam Teraz pewnie tez cos dostane 
|
Wczoraj w DDTVN było właśnie czego mężczyzna może spodziewać się po porodzie i że warto podziękować kobiecie jakimś miłym drobiazgiem lub kwiatami. Jedliśmy śniadanie i puściłam oko do TZta żeby pamiętał 
W ogóle na gwiazdkę dostałam pierwszy prezent-srebrną bransoletkę. Mój TZ ma dobry gust, sam wybierał
Cytat:
Napisane przez Ela87
No pewnie, że można. W cokolwiek. Plecak, większa torebka, reklamówka,
ale przyznam, że taka mniejsza walizka/torba jest bardzo przydatna 
Ja mam małą torbę, a szkoda, bo z chęcią bym zapolowała na tą lidlowską. 
Tą torbę co mamy to używamy jak jedziemy na basen, jezioro, rzekę, to zmieścimy tam wszystko, a teraz z dzieckiem to już w ogóle nam się przyda, jak gdzies na cały dzień będziemy jechać.
Na lodowisko jak chodziliśmy, to pakowaliśmy w niej łyżwy 
Tylko tż kupił ją kiedyś za granicą i ona jest nie do zdarcia, a ma już chyba z 10 lat... Nie lubię takich rzeczy, bo później nie ma pretekstu by nową kupić 
|
Ja mam torbę która noszę na basen czy aerobik, sporą Nike'a ale myślę że w niej zmieszczą sie ledwie rzeczy dziecka. Dlatego osobno spakuje dziecko a osobno siebie w dużą torbę TZta. Same te podpachy, podklady sa w wielkich pakach:p
Koszule mam dwie kupilam na allegro za 25 zl chyba. Nie lubie koszul i potem oddam je mamie albo cioci. Wiec nie zalezy mi by byly jakies super. Jak dojde do siebie kupie sobie pizame z koszulka dobra do karmienia. Mama chciala mi kupic pod choinke ale stwierdziłysmy ze nie wiadomo jak bedzie z waga.
W ogole zamierzam juz spakować torbę bo juz mam 30tydzień a ja sie urodziłam w 32 wiec jakos się trykam czy mały tez nie zechce wyskoczyc.
Cytat:
Napisane przez teQiba
No moj na szczescie w domu nie pali, na balkonie tez nie - zawsze z domu zupelnie wychodzi na fajke..
|
Moj TZ juz pali bardzo malo. Tylko w pracy. W domu nie pali. W ogole u mnie w domu sie nie pali. U jego rodziców pali mama. Teść powiedział wczoraj ze powiesi plakat zakaz palenia 
Cytat:
Napisane przez Tequillla
Chyba CZMP. Tam rodzilam poprzednio, tam pracuje mój lekarz prowadzący, trochę myślałam o Medeorze ale ostatnio na wizycie rozmawialiśmy o porodzie i mój lekarz stwierdził, że widzi wskazania do cesarki, a ja się na nią właśnie nastawiam i chcę
Hahahaaaa ubawiłaś mnie z tym "sama autem do porodu"  ja to bym raczej sobie sama poród odebrala w domu niż jechala rodząc autem  .
Mamy szansę się spotkać w poradni, bo wyszły mi niefajne wyniki obciążenia glukozą  . Na czczo był dobry - 85, ale po obciążeniu mialam wynik 148. Nie wiem na ile to miarodajne, bo nie było pełnych 2 godzin a 1 h i 20 min. Badanie robilam w sylwestra i moje laboratorium było czynne od 8 do 9.20. Pielęgniarka stwierdziła że to nie ma znaczenia. Myślę że jednak ma, ale już za późno. W każdym razie dostałam zalecenie by się zgłosić do poradni diabetologicznej w CZMP. Jutro idę do rodzinnego po skierowanie (gin z prywatnego gabinetu nie mógł mi wystawić na NFZ), mam nadzieję że mi da bez szemrania...
|
No ja bez problemu dostałam skierowanie od internisty. Nawet paseczki do glukonetru mi przepisał.
Ja miałam 150 po obciążeniu glukoza,po 2 godzinach. Lepiej skonsultowac sie ze specjalista.
Wczoraj moja kolezanka stwierdziła ze moj gin może mi kazac rodzic w CZMP ze wzgledu na cukrzyce i insuline. Dla bezpieczeństwa dziecka.
Moj szpital miejski moze mie miec sprzetu do ew ratowania dziecka. Ale musze z nim o tym porozmawiac.
W ogole dzis z TZ zaspalismy. Budzik mial dzwonic o 2:45. Nie dzwonil i jak sie obudzilam byla 3:54. Nie zdążylibysmy dojechac do Łodzi. Bus jest o 4 rano. Zwykle wstaję co godzinę siku a tym razem jak na złość spałam jak zabita. Moj dzieć w brzuchu w nocy zwykle śpi i mówię do niego dlaczego nie obudził mamusi.
Zamiast za darmo służbowym busem TZ musial jechać pociągiem i wziąć nasze ostatnie pieniądze.
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
|
|
|