Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - on ma problem, ja czy "oboje siebie warci"?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-07, 21:19   #93
skazana_na_bluesa
.

Dot.: on ma problem, ja czy "oboje siebie warci"?

Cytat:
Napisane przez xwiosnax Pokaż wiadomość
A możesz mi wytłumaczyć PO CO ciągle nosisz dziecko na rękach i poświęcasz mu 150% uwagi? Nauczysz go takiego podejścia to masz na następne miesiące a nawet lata przerąbane.

Wiesz jak robi moja siostra? Wie, że musi zrobić obiad. Karmi sobie małego, nosi żeby się odbiło, sprawdza pampersa i kładzie do kojca gdzie ma karuzelę nad głową, albo na edukacyjną matę. Mały przez około 10 minut pomiałkuje, pomarudzi a potem... zaczyna się bawić, gadać z zabawkami, śmiać sam do siebie. I potrafi tak nawet 2h, potrafi usnąć w tym czasie i o mamie sobie przypomina jak jest głody.

Dziecko będzie co raz cięższe, i raz nauczone noszenia na rękach nie odpuści tego i ważąc 10-15 kg też się będzie tego domagało.

Masz źle zorganizowany czas, plus za bardzo rozpieszczasz swoje dziecko. Plus tak de fakto w tym planie są wielkie dziury, w których albo nic nie robisz, albo internecik a gupio się przyznać.
lol. pomijając, że każde dziecko jest inne, niemowlaki mają to do siebie, że lubią czuć bliskość matki. to, że są noszone nie oznacza, że będą rozpuszczone jak dziadowski bicz. to, że tak robi twoja siostra nie znaczy, że będzie dobre dla dziecka autorki.

a tak poza tym autorko - zastanów się nad chustowaniem dziecka. dzięki temu możesz zająć się wieloma rzeczami w domu, a przy okazji dziecko czuje się bezpiecznie i komfortowo. jak się uprzesz to nawet możesz uczyć się z dzieckiem w chuście, a naukę na głos traktować jak opowiadanie bajki

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując