Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - on ma problem, ja czy "oboje siebie warci"?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-07, 21:47   #110
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Dot.: on ma problem, ja czy "oboje siebie warci"?

Cytat:
Napisane przez nynka109 Pokaż wiadomość
a nie wydaje Ci sie ze codzinne umycie 4 talerzy, 3 szklanek odkurzenie dywanu umycie podlogi i nastawienie pralki to jest malo?
A uważasz, ze tylko tyle jest do zrobienia w domu? No to brawo za podejście. W domu zawsze jest coś do zrobienia, a jeszcze przy małym dziecku i jak dziewczyna studiuje to się nawet nie mówi. Dochodzi gotowanie, zajmowanie się dzieckiem, wstawanie do niego w nocy i nauka bo nikt nie zaliczy jej na piękne oczy.

Model rodziny zdecydowanie tak nie powinien wyglądać. po to jest małżeństwo i składa się z dwóch osób żeby te dwie osoby się wzajemnie wspierały i dzieliły obowiązkami domowymi. I jeszcze jedno wyprowadź go z błędu- dla Ciebie nie są najważniejsze dom i gary, ale po pierwsze dziecko a po drugie rodzina. A jak tak się swojej mamusi słucha to niech może się z mamusią ożeni i do niej z podkulonym ogonem ucieka wielmożny pan. Nie wiem, ale jak by rozmowa nie poskutkowała to ja na Twoim miejscu złośliwie robiłabym tylko wszystko przy sobie i dziecku. Nie prałabym jego ubrań, nie prasowałabym ich, nie pozmywałabym jego talerzy. A jak by mi wyjechał z tekstem że jest coś nie zrobione to bym mu powiedziała ,,masz rączki? To sobie zrób. Nie umiesz- to się naucz. Nie chcesz, to się czepiaj sam siebie."