2014-01-07, 22:33
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam sie wieczornie.
Ojej, LEDWOOO doczytalam )
Prowansja88 mialam cc, bo moj porod trwal w sumie (od pierwszych skurczy) 34 h z czego 24 czekalam w domu. Do spzitala pojechalam majac skurcze co 5 minut, ale rozwarcie zerowe, wody nie odeszly itd. Przetrzymali mnie do rana, trafilam na TRAGICZNA polozna.. Moj maz ktory byl ze mna niestety doznal szoku porodowego wiekszego niz ja, nie zrobil nic, bylam skazana na wredna suke polozna i na siebie. Nie radzilam sobie z bolem ale walczylam bo bardzo chcialam rodzic naturalnie. O 8 rano zmienila sie kadra i przyszla lekarka ktora spojrzala na mnie i od razu powiedziala ze z takim brzucholem to ja na bank nie urodze.. rozwarcie nadal bylo zerowe... Dziecko mialo sie dobrze, ale ja juz bylam tam zmeczona i umordowana , skurcze mialam co minute a postepu porodu brak, tak wiec wzieli mnie pod noz. Maly wazyl 4260 i dzisiaj ciesze sie ze jednak nie zaczelam go rodzic naturalnie.....
Mimo to sylvuniaa84 dziwie sieze Ci lekarz tak zalecil z ta cesarka.. To pekniecie to jest ryzyko jesli sie rodzi dziecko po dziecku ( a i to wcale niekoniecznie) u Ciebie minelo 11 lat. CC wcale nie jest przeciwskazaniem do sn... Tutaj w Niemczech cesarka moze byc na zyczenie, nawet jesli nie ma zadnych przeciwskazan, nie mniej kobietom po cc nikt nie sugeruje drugiego cc..Bo kazdy poród jest inny.
ja mam nadzieje ze tym razem moze uda sie sn, jak sie historia powtorzy i znowu bede sie meczyc na darmo, to zdecydujemy o cieciu wczesniej, ale na pewno chce podjac probe.
Z tymi facetami to powiem Wam ze ja nie jestem zaskoczona... Co prawda z moim nie mam tego problemu, chetnie chodzil do szkoly rodzenia i przy porodzie chcial byc, ale wielu facetow ma jakies bledne pojecie o porodzie. Przy normalnym porodzie wlasciwie nie ma krwi, facet ma masowac plecy, siedziec przy glowie, trzymac za reke, a nie ogladac krocze - wiec to chyba nie jest ponad ludzkie sily? To niesprawiedliwe ze Panowie chca sobie oszczedzic widoku cierpiacej partnerki, pocza tym poza wszystkim to najpiekniejszy najbardziej emocjonujacy moment w zyciu.
Ja mysle ze szkoly rodzenia (ktore osobiscie bardzo polecam) sa wlasnie dla facetow a nie dla kobiet. Tam jest bardzo szeroko objasniony przebieg porodu i emocje jakie mu towarzysza i rola jaka w tym wszystkim pelni facet i jak bardzo jest potrzebny (no chyba ze kobieta nie chce). My jak chodzilismy do szkoly byly same pary i bylo super, Panowie bardzo pozytywnie reagowali 
juz chyba kiedys pisalam , dziewczynom z Lublina polecam szkole rodzenia http://www.aktywnamama.com.pl/ ja wspominam BARDZO BARDZO milo 
Tak w ogole zapomnialam Wam napisac ze i ja czuje ruchy dzidziusia i to juz od dawna. ale teraz (16tydzien) czuje bardzo wyraznie. na razie tylko jak leze wieczorkiem albo zaraz po przebudzeniu, podczas chodzenia jeszcze nie. Powiedzialam na ostatniej wizycie lekarzowi ze juz czuje a ten mnie zbył ze nie wydaje mu sie :P Wkurzyl mnie bo u mnie to nie sa zadne babelki czy smyranie tylko wyrazne kopniaczki i obracanie. A na usg wierciło sie toto strasznie 
A ja zrobilam dzisiaj pierwsze mini zakupy - kilka podziaczkow, sweterek, i bolerko mam nadzieje ze na polowkowym nie pojawi sie nic miedzy nozkami!! 
No i tyle pamietam z 3 stron ktore nadrabialam...
|
|
|