Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lakiery hybrydowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-07, 22:45   #1481
Doriskaaa
Raczkowanie

Dot.: Lakiery hybrydowe

hello ale się rozpisałyście w wątku, kilka dni mnie nie było

baza gelish dotarła i pazurki zrobione

moje wrażenia:
- baza dużo bardziej gęsta niż CZ
- dobrze się nakłada i poziomuje
- zapach jak żel (na moje oko to jest żel na naturalną płytkę)
- przyczepność bardzo dobra do płytki, takie wrażenie "zespolenia" (w przypadku bazy i koloru CZ elastyczna masa)
- lakier CZ bardzo dobrze się na nią nakłada
- lakier się tak nie podkurcza jak na bazie CZ ale nadal to zjawisko u mnie występuje (nie wiem może jeszcze za grube warstwy nakładam)
- starałam się zabezpieczyć wolny brzeg ale mimo wszystko po przemyciu na końcu cleanerem nic na nim nie zostało z zakładki, już sama nie wiem co jest przyczyną...

Na drugi dzień miałam lekki odprysk w narożniku na pół mm, podpiłowałam i jest ok... jutro minie 6 dzień i pazurki się trzymają, gdzie przy CZ po tym czasie miałam na każdym rozwarstwienie i odpryski, zdam relację ile wytrwają ostatecznie
jak narazie widzę już różnicę na duży plus dla bazy gelish

co do topu z CZ nie jest taki zły jak piszecie, jak zużyje to zamówię sobie z Eco jak tak polecacie, ale z moich doświadczeń wynika, że top CZ trzeba utwardzać w lampie UV 3 min a nie 2 i mocno się błyszczy a ściera się tylko w miejscach gdzie lakier się podkurczył i wystaje wyżej co jest myślę naturalne

ale się rozpisałam, mam nadzieję, że pazurki wytrzymają 14 dni a wtedy bazą gelish będę zachwycona

postaram się wkleić fotkę pazurków przed zdjęciem
Doriskaaa jest offline Zgłoś do moderatora