2014-01-07, 23:01
|
|
Raczkowanie
|
Nowy..Tata
Witam wszystkie Mamusie 
Mam problem, może wydawać sie śmieszny, ale jest. Otóż.. jestem młodą mamą prawie czteroletniego szkraba. Przez pierwsze dziewięć miesięcy życia mojego synka byłam sama, później pojawił sie chłopak który był z nami 1,5 roku.. tak był.. ponieważ zostawił nas z dnia na dzień, w sumie nie wiem do teraz dlaczego. Maluch nie okazywał cierpienia, albo tak mi sie wydawało...
Kilka miesięcy po tym zdarzeniu pojawił sie w moim życiu cudowny Mężczyzna, postanowiła jednak, że nie bede od razu przedstawiać go Maluchowi dopóki nie bede pewna, że to coś poważnego. Tak zleciała nam większa połowa 2013 roku i od września powoli zaczęłam organizowac spotkania na których Mały Mężczyzna i duzy Mężczyzna mogli sie poznać.. I tu zaczynają sie schody..
Niby wszystko było genialnie, ale zauważyłam, że moj mały skarb tak jakby nie do konca chciał chwycić kontakt z moim partnerem, unika rozmów z nim, nie chce sie z nim bawić, czasami bywał agresywny, chociaż nigdy wcześniej tak sie nie zachowywał. Tż uwielbia dzieci i cały czas powtarza mi, że maluch potrzebuje czasu, że ma 4 lata i ciężko mu sie przyzwyczaić do tego, że musi sie podzielić mamą. Z jednej strony rozumiem to, ale z drugiej jest mi tak cholernie przykro... widze jak mój partner też chodzi smutny gdy kolejny raz mały go odpycha.
Moje koleżanki twierdzą, że Mały czuje sie niepewnie po tamtej akcji z pierwszym partnerem który zniknął z dnia na dzień i dopiero teraz to wychodzi, za to Mama mówi, że jest po prostu zazdrosny i z czasem to minie..
Drogie Mamy! moze któraś z Was była w podobnej sytuacji? co robić? jak sie zachowywać? Tak bardzo bym chciała żebyśmy stworzyli kochającą sie rodzinę 
Proszę o jakieś wsparcie, z góry dziękuję!
|
|
|