2014-01-08, 09:26
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Cytat:
Napisane przez Floria
Z innej beczki: używacie past do zębów bez fluoru? Jakich? Nęci mnie ta od agafii, ale szybciej może kupię jakąś Himalaya Herbals w rossmanie albo superfarmie. A może polecicie coś innego, co mogę kupić w tych sklepach, ewentualnie w Hebe?
|
Ja używam Himalaya Herbals nie próbowałam, za to szczerze polecam Dabura goździkową o taką. Mojej mamie przestały krwawić dziąsła przy tej paście i czyści równie dobrze jak te z fluorem. Poza tym mam wrażenie, że dłużej utrzymuje świeży oddech 
Cytat:
Napisane przez myszka2020
Oo, piszecie o bezglutenie 
Ja Wam powiem, że jak zjem nawet przypadkiem coś z niewielką ilością glutenu, to za kilka godzin mam zawroty głowy, napęczniały brzuch, a na drugi dzień czarne myśli, poważnie.
Moja mama na szczęście widziała, jakie miałam zdrowotne problemy przez gluten i poważnie mnie traktuje, nawet w święta myślała o mnie i nie przemycała mi nic glutenowego
Do czytania Davisa biorę się drugi raz, jak dziecię pozwoli 
|
Moja mama ogólnie mi nic nie przemyca specjalnie, tylko się zapomina Normalnie kupuje coś i pyta "a to możesz jeść?" W końcu ją zmusiłam, żeby zaczęła czytać Davisa 
Wczoraj zrobiłam na deser mus jaglano-daktylowo-karobowo-maślano-bananowy i o dziwo nawet mój padre zjadł ze smakiem, mimo tego, że nie przepada za "wynalazkami". Inną kwestią jest to, że dopiero jak jadł to mu powiedziałam co w tym jest
|