2014-01-08, 10:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
Napisane przez małaPaulina
dziękuje za powitania
mam pytanko do was,może to nie ten wątek ale przeszukałam wizaz i nie mogę znaleźć żadnego aktywnego forum o aktywności w ciąży!
Chodzi o to że ja od 5lat uprawiam sport a ginekolog zabronila mi wszystkiego nie licząc spacerow(nuuuuuuuuuuuda) i basenu(haha super ale nie umiem pływać...)
Na przestrzeni pięciu lat biegałam(po 10km),chodziłam na siłownie,grałam w squasha,chodziłam regularnie na saune,na fitness 5-10h tygodniowo(płaski brzuch,tbc,bpu,abs) i spinning....a teraz mam spacerowac  rozmawiałam też z jedną z moich instruktorek to powiedziała że mam nie chodzić na spinningi czy nawet na streching  w internecie zaś czytalam że wręcz przeciwnie...już sama nie wiem 
|
Cytat:
Napisane przez blonde_hair
jesli lekarz ginekolog Ci tak zalecil widocznie ma ku temu jakies powody...mysle, ze raczej ku przestrodze w pierwszych tyg....w ciazy raczej nie wskazane sporty wysilkowe, ale basen jak najbardziej...nie trzeba umiec pływac 
jednak jesli wszystko bedzie w porzadku (zadnych plamien, bolów, napinania brzucha itp) to uwazam, ze spokojne mozesz uprawiac delikatne sporty...zdrowa ciaza to nie choroba i ruch jak najbardziej wskazany, no ale nieco trzeba zwolnic 
|
Myślę dokłądnie tak samo jak Blonde.
Poza tym myślę, że prędko zauważysz, że wydolność już nie ta i że ten spacer godzinny to i tak wysiłek 
Ja akurat uważam, że lepiej stosować się do tego, co mówi gin, niż do tego, co piszą w necie.
Na pewno trzeba odpuścić wszelkie skoczne aerobiki, narty, czy saunę. Ale jakieś spokojne sporty na pewno będą ok, jak ciąża będzie przebiegać prawidłowo 
Cześć tak w ogóle
|
|
|