2014-01-08, 12:34
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Sola tak jak piszesz zwykły wacik z wodą jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez Sola1
Pamietam jak lekarz w poprzedniej ciazy powiedzial mi cos o przeplywach ze cos tam jest troche inaczej ale jak sie go dopytalam to powiedzial ze nie mam sie tym co martwic bo cos tam jest minimalnie inaczej, nawet do konca nie zapamietalam o co chodzilo. Ja oczywiscie czytalam w necie i tylko niepotrzebnie sie stresowalam. A wszystko bylo dobrze tak jak mowil.
|
W poprzedniej ciąży na połówkowym powiedział mi, ze mam jakaś wstęgę czy taśmę u góry i mówi, ze czasami są ciąże wielotasmowe (czy jakoś tak) i mogą wczesnemu płodowi nóżki i raczki poobcinać  Nigdy tego nie zapomnę. On to powiedział tak sobie, a ja już do tego miałam swoje straszne wyobrażenia, chociaż u mnie nie było zagrożenia. Ale wyobraźnia robi swoje. Grunt to tez nie czytać za dużo w necie
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84
Nie będziemy musiały miec masy ubranek,poranki ładnie szybko bedzie schnelo  same plusy 
|
Prawda
Cytat:
Napisane przez ANTERIA
21 stycznia  A chłopców na pewno jest u nas więcej 
|
No to gratulujé Cos ci chłopcy nieśmiali, ze się ujawniać nie chcą
Cytat:
Napisane przez ANTERIA
Mnie też martwi kompletowanie całkowite wyprawki, boję się że pozapominam o połowie rzeczy i w ogóle, że coś złego kupie albo coś nie przypasuje maleństwu, w ogóle kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę?
|
kwiecieñ/maj
Cytat:
Napisane przez beat@
Ja w tej wyprawce to jedynie mam problem z kosmetykami dla takiego malca. Totalnie nie wiem co kupować 
|
Kosmetyków akurat nie ma za dużo. Tak jak ktoś juz pisał:
- coś do kąpania
- coś do pupy (np. sudocrem, bephanten, alantan, linomag)
- coś do pępka (wcześniej miałam spirytus, a teraz wezmę Octenisept + jałowe gaziki)
- na lato jeszcze krem z filtrem na spacer
Cytat:
Napisane przez Aldrin
oj tak u mnie też mama stwierdziła, że po porodzie wszystko się kupi ewentualnie parę ubrań przed to jej od razu powiedziałam, że ze szpitala przyjde z buta z dzieckiem na rękach, bo siodełka w samochodzie brak. Położę dziecko na ziemi bo łóżeczka brak a ubiore go w swoje ubrania albo 2 razy za dzień włączę automat z 2 ubrankami, bo maluchowi się uleje a przecież nie wypiorę ubrań dziecka ze swoimi, no i nawet zrozumiała i już nic nie marudzi 
|
Dobra riposta
Cytat:
Napisane przez beat@
Z pieluchami np. się raczej nie martwię bo znajomi napewno będą chcieli wpaść w odwiedziny a część z nich jest taka że po prostu nas zapytają co wam potrzeba.
|
Pieluchy najlepszy prezent Schodzą raz dwa
|
|
|