Ok, fajnie że poświęcacie swoim włosom tyle czasu i o siebie dbacie - bardzo to popieram, szkoda tylko że nie patrzycie krytycznie na efekty tych zabiegów.
Popatrzcie chociażby na ostatnich kilka stron w codzienniku, a głównie na panie Jessenia, Rudzioch, Aziddee, Alucior, Maałgorzata, Mahora, izaa29, esfira... te włosy sa po prostu brzydkie, sklejone..
Niektóre osoby takie jak Jessenia, Floria notorycznie wrzucają zdjęcia poklejonych jak diabli włosów, które aż błagają o rozczesanie.
W codzienniku zwróćcie także uwagę na ilość kosmetyków użytych przez te wszystkie osoby - jeśli nie rozumiecie, to jest bardzo dużo kosmetyków!. No cóż, okazuję się że ładne włosy nie są liniową zależnością ilości użytych kosmetyków. Te włosy nie wyglądają na super zadbane i dopieszczone tak jak o nich piszecie, sprawiają wrażenie zmęczonych, przeciążonych i ich wygląd nie odzwierciedla tego ile czasu im poświęcają te osoby. Czy nie widzą tego?
Ładne włosy ma maartakow, Imperfecta, myszka, KikoX (z tych częściej odwiedzających) i chętnie poznałabym ich tajemnicę, ale niestety większośc stosujących CG to totalna klapa, szczególnie w przypadku włosów o małym skręcie ( z ostatnich stron nagomik0, Maliniarka, Fleuri, nati-mo, karen15). Dla mnie skuteczność tych metod zamyka się w granicach 40% osób (na wyrost).
Tylko o to mi chodziło w mojej wypowiedzi, po prostu nie ma dla sensu czytanie wywodów Florii na temat miliona podejść do pielęgnacji, która potem wstawia zdjęcie poklejonej masakry, to mnie przekonuje jedynie o nieskuteczności stosowanych przez daną osobę metod.
Co do podejścia, vidia9, jeśli w tym wątku normalne jest to, że wyznacznikiem Twojego samopoczucia są włosy, to nie chce być normalna.

Człowiek o normalnym podejściu związuje swoje włosy, gdy się nie ułożą i żyje dalej. Dla mnie to co wyprawiacie jest po prostu głupie i infantylne. Teraz spodziewam się kilku postów o tym, jak to chciałam Wam dopiec, jestem złośliwa; żeby nie brać mojego głosu pod uwagę i wszystko zostanie tak jak jest, kilka komentarzy jaka to jestem żałosna itd cóż z ust włosomaniaczek to całkiem niezła pochwała.