Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-08, 18:40   #4897
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio Joanna makowa powróciła do łask. Najlepsza z Joasiek, jakie miałam do tej pory (miałam jeszcze miód/cytryna i pokrzywową).

A poza tym używam Ziai b/s z rycyną (ma parafinę)
albo Ziai oliwkowej (ma silikon i teoretycznie jest d/s).

Ziai to nigdzie znaleźć nie mogę, ale chyba którąś z Joasiek spróbuje kusi mnie makowa dzięki za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Ok, fajnie że poświęcacie swoim włosom tyle czasu i o siebie dbacie - bardzo to popieram, szkoda tylko że nie patrzycie krytycznie na efekty tych zabiegów.
Popatrzcie chociażby na ostatnich kilka stron w codzienniku, a głównie na panie Jessenia, Rudzioch, Aziddee, Alucior, Maałgorzata, Mahora, izaa29, esfira... te włosy sa po prostu brzydkie, sklejone..
Niektóre osoby takie jak Jessenia, Floria notorycznie wrzucają zdjęcia poklejonych jak diabli włosów, które aż błagają o rozczesanie.
W codzienniku zwróćcie także uwagę na ilość kosmetyków użytych przez te wszystkie osoby - jeśli nie rozumiecie, to jest bardzo dużo kosmetyków!. No cóż, okazuję się że ładne włosy nie są liniową zależnością ilości użytych kosmetyków. Te włosy nie wyglądają na super zadbane i dopieszczone tak jak o nich piszecie, sprawiają wrażenie zmęczonych, przeciążonych i ich wygląd nie odzwierciedla tego ile czasu im poświęcają te osoby. Czy nie widzą tego?
Ładne włosy ma maartakow, Imperfecta, myszka, KikoX (z tych częściej odwiedzających) i chętnie poznałabym ich tajemnicę, ale niestety większośc stosujących CG to totalna klapa, szczególnie w przypadku włosów o małym skręcie ( z ostatnich stron nagomik0, Maliniarka, Fleuri, nati-mo, karen15). Dla mnie skuteczność tych metod zamyka się w granicach 40% osób (na wyrost).
Tylko o to mi chodziło w mojej wypowiedzi, po prostu nie ma dla sensu czytanie wywodów Florii na temat miliona podejść do pielęgnacji, która potem wstawia zdjęcie poklejonej masakry, to mnie przekonuje jedynie o nieskuteczności stosowanych przez daną osobę metod.

Co do podejścia, vidia9, jeśli w tym wątku normalne jest to, że wyznacznikiem Twojego samopoczucia są włosy, to nie chce być normalna. Człowiek o normalnym podejściu związuje swoje włosy, gdy się nie ułożą i żyje dalej. Dla mnie to co wyprawiacie jest po prostu głupie i infantylne. Teraz spodziewam się kilku postów o tym, jak to chciałam Wam dopiec, jestem złośliwa; żeby nie brać mojego głosu pod uwagę i wszystko zostanie tak jak jest, kilka komentarzy jaka to jestem żałosna itd cóż z ust włosomaniaczek to całkiem niezła pochwała.

No bez przesady. Jak coś Ci się nie podoba to droga wolna. Ktoś Cię tu trzyma ? Nie i jakoś specjalnie nikt już nie ma ochoty z Tobą dyskutować, forum jest po to, żeby można było pokazywać nasze efekty pielęgnacji, bądź nieudane efekty pielęgnacji aby przestrzec innych. Poza tym Akurat zdjęcia w codzienniku pokazują jakie postępy dziewczyny robią, Ty chyba w życiu nie widziałaś brzydkich i poklejonych włosów chyba.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Też miałam ten olejek z GP na wypadanie włosów i nic nie dało.
Ja ogólnie wszystko co próbowałam z GP polecam właśnie prócz tego na wypadanie. Szczególnie dobre dla mnie to to na łupież właśnie z dziegciem które Tobie poleciłam i szampon bez SLS z łopianem

W takim razie ten z dziegciem muszę wypróbować i szampon też właśnie szukałam jakiegoś bez SLS więc pomogłaś mi podwójnie dziekuję

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Sorki, normalnie muszę zdjęcie wstawić, bo dawno nie wstawiłam i teraz nie wiem, czy moje włosy nie są za bardzo postrączkowane ???

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Oczywiście, że są. Myślisz że może ładne są czy coś ? Nie żartuj

Oczywiście żartuję, bardzo ładne masz włoski takie grube loczki

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam ja bym dumna taka chodziła że hej zdanie takiej osobistości bardzo mnie obchodzi
Ale koniec tego, ja nie będę się zniżała do jej poziomu i dyskutowała. Wątek jest o włosach, poświęcamy się pisaniu postom na ten temat, ja zamierzam ignorować od teraz posty niusia, które będą w TYM tonie co ostatnie kilka.

Popieram
Chociaż odpowiedziałam ale więcej nie odpowiem na takie posty

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego napisałam, że z drugiej strony to nie wiem mi też się może coś nie podobać, ale albo zachowam to dla siebie albo napiszę w miarę kulturalnie...

Dokładnie sama prawda.

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
. Idź do wątku wegetarian i każ im jeść wieprzowinę - odniesiesz ten sam skutek, co hejtując w tym wątku. Może jesteś kosmetyczną minimalistką - mydło i woda może Ci wystarcza, ale nie każdemu musi. Załóż sobie wątek i dyskutuj sobie z ludźmi o podobnych poglądach, a nie ośmieszaj się na tym wątku. Bo tak - ośmieszasz się, jak taka mała dziewczynka, która próbuje tupać nóżką jak coś dzieje się nie po jej myśli Życzę Ci, sobie oraz innym, abyś czytając me słowa podjęła jedyną słuszną decyzję o odsubskrybowaniu tego wątku.

Dobrze napisane, bardzo mi się spodobało to co napisałaś
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora