Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Plotkowy dla dietetyczek :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-05-29, 17:32   #3148
gujana
Wtajemniczenie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Zawaliłam tą gejografie,wszystko pomyliłam,jestem GŁUPIA!
tak jajk pisaly dziewczyny, poczekaj do wynikow
a glupia na pewno nie jestes, wiec nos w gore

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Ech... A mnie połowa rodziny chce widzieć na studiach w niemczech, oni najchętniej to by już załatwiali wszystko, mieszkanie już praktycznie mam tam
Tylko że to by było na architekturę... A ja powoli rezygnuję z tego planu, bardziej widzę się na psychologii...

A poza tym - Uwielbiam ten kraj, ale nie trawię jezyka. Więc nie widzi mi się mieszkanie tam :/
bez sensu to wszystko, mam szansę i nie chcę z niej skorzystać, no ale na siłe też nie chcę się zmuszać
absolutnie sie nie zmuszaj
ja na cale studia bym sie tu na pewno nei wybrala, zreszta do zadnego innego kraju, bo za kocham moje miasto, moich przyjaciol, moje mieszkanie i wogole. poprostu za wiele mnie trzyma "u nas".
natomiast wyjazdy w ramach stypendium polecam serdecznie. przygoda, nowe doswiadczenie, przy okazji mozna skonfrontowac to czego uczysz sie u nas z tym czego ucza tutaj. mam znajomych na architekturze, ktorzy robili socratesa wlasnie w niemczech i bardzo wiele im to dalo.
z drugiej strony system niemieckich studiow ogolnie mi sie bardzo podoba, jest bardziej tworczy od polskiego,wiec w sumie.. no ale tak jak mowie. na co najmniej 3 lata (zeby chociaz "licencjat" zrobic)to by mi sie nie chcialo raczej wyjezdzac. a semestr albo dwa to zupelnie inna sprawa. no a juz wogole pomijam to ze w niektorych landach studia sa teraz platne oczywiscie studenci zagranicznie placa wiecej od Niemcow, a ci z poza UE to juz wogole maja masakre. na szczescie ja mam stypendium i mnie to nie dotyczy

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Ather a sprobuj sobie piwo wymieszane ze spirte'm
ze spritem nigdy nie pilam, ale widzialam w knajpach ze tak podaja. ale z cola bardzo lubie. nauczylam sie tego zreszta w niemczech pare latek temu

gujana jest offline Zgłoś do moderatora