2007-05-29, 17:32
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123
Zawaliłam tą gejografie,wszystko pomyliłam,jestem GŁUPIA!  
|
tak jajk pisaly dziewczyny, poczekaj do wynikow 
a glupia na pewno nie jestes, wiec nos w gore 
Cytat:
Napisane przez Ather
Ech... A mnie połowa rodziny chce widzieć na studiach w niemczech, oni najchętniej to by już załatwiali wszystko, mieszkanie już praktycznie mam tam 
Tylko że to by było na architekturę... A ja powoli rezygnuję z tego planu, bardziej widzę się na psychologii...
A poza tym - Uwielbiam ten kraj, ale nie trawię jezyka. Więc nie widzi mi się mieszkanie tam :/
bez sensu to wszystko, mam szansę i nie chcę z niej skorzystać, no ale na siłe też nie chcę się zmuszać 
|
absolutnie sie nie zmuszaj 
ja na cale studia bym sie tu na pewno nei wybrala, zreszta do zadnego innego kraju, bo za kocham moje miasto, moich przyjaciol, moje mieszkanie i wogole. poprostu za wiele mnie trzyma "u nas".
natomiast wyjazdy w ramach stypendium polecam serdecznie. przygoda, nowe doswiadczenie, przy okazji mozna skonfrontowac to czego uczysz sie u nas z tym czego ucza tutaj. mam znajomych na architekturze, ktorzy robili socratesa wlasnie w niemczech i bardzo wiele im to dalo.
z drugiej strony system niemieckich studiow ogolnie mi sie bardzo podoba, jest bardziej tworczy od polskiego,wiec w sumie.. no ale tak jak mowie. na co najmniej 3 lata (zeby chociaz "licencjat" zrobic)to by mi sie nie chcialo raczej wyjezdzac. a semestr albo dwa to zupelnie inna sprawa. no a juz wogole pomijam to ze w niektorych landach studia sa teraz platne oczywiscie studenci zagranicznie placa wiecej od Niemcow, a ci z poza UE to juz wogole maja masakre. na szczescie ja mam stypendium i mnie to nie dotyczy 
Cytat:
Napisane przez nefre
Ather a sprobuj sobie piwo wymieszane ze spirte'm 
|
ze spritem nigdy nie pilam, ale widzialam w knajpach ze tak podaja. ale z cola bardzo lubie. nauczylam sie tego zreszta w niemczech pare latek temu
|