2014-01-09, 19:44
|
|
Przyczajenie
|
Prostownica , a powywijane końcówki..
Heej wszystkim ! : ) Jestem tutaj nowa i przejrzałam dużo wątków , ale nie dostałam tak jakby jeszcze takiej konkretnej odpowiedzi.
Chodzi właśnie o prostowanie włosów. Otóż sprawa wygląda tak : jeszcze 2 - 3 lata temu dostałam na gwiazdkę prostownicę , cały dzień miałam proste włosy czego wszyscy mi zazdrościli. Nie używałam wtedy żadnych odżywek , masek , olejów czy czegokolwiek. Używałam tylko spray'u z Mariona do termoochrony. Po pół roku oczywiście musiałam ściąć włosy z biustu aż do ramion.. Czekałam aż podrosną , wcale ich nie prostowałam. Zmieniłam pielęgnację.. I tu się zaczynają ' schodki ' zaczęłam bardziej dbać o włosy , odżywki ,maski , od czasu do czasu olejowanie i teraz włosy wgl sie nie trzymają proste znaczy końcówki się wywijają.. Myślałam , że to może przez to , że już za stara prostownica.. Kupiłam nową z Babyliss , no i nadal nic.. Włosy jak się wywijały tak się nadal wywijają pomimo tego , że daję lakier czy żel czy cokolwiek innego.. Nie wiem jak sobie mam z tym już poradzić Dobija mnie to , że kiedyś mogłam mieć cały dzień proste , a teraz nie mogę.. Nawet jak wyprostuję i zaraz przeczeszę grzebieniem czy szczotką robią się takie dziwne.. Nie fajne.. Ulizane jakby.. Trudno mi to opisać , ale po prostu jest masakra.. Teraz końcówki są troszkę suche , ale jak wyprostuję to znowu są takie gładkie i miękkie w dotyku , nawet aż tak rozdwojonych końcówek nie mam , myślałam że będzie gorzej xd
Jeszcze dodam , że zastanawiam się nad cieniowaniem włosów , bo ułatwiło by mi to życie bo zbyt dużo ich mam.. ;/ A właśnie wtedy jak prostowałam włosy i trzymały się cały dzień były cieniowane i chyba degażowane. Tak wiem , to masakra dla włosów.. Chodziłam do złych fryzjerek , teraz na szczęście zmieniłam fryzjera. Ale pozostaje pytanie co dalej mam robić ? Właściwie to po umyciu włosów niecałe 5 minut i się od ucha włosy puszą.. Nie wiem czemu.. Nawet jak ostatnio co drugi dzień dawałam odżywkę czy maskę.. Nadal to samo..
|
|
|