Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-09, 22:57   #334
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

no tak, ale takie półgodzinne kilka razy dziennie? to jak to liczyć?
Zerkne jutro na sciagawke i napisze bo leze już w wyrku.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ale nastukałyście, Wariatki Nie majo co robić i w internetach tylko się obijajo.

Dostałam dziś takie "wpół-wskazanie" na cesarkę od ortopedy Wyraźnie zasugerował, że jeżeli będę miała problem z odwiedzeniem bioder podczas porodu sn, to położnik ma mnie ciąć, a nie kombinować. Ciekawe jak to będzie się miało w realu Muszę z gienkiem pogadać w poniedziałek.

Milka-pilka, wg mojego ortopedy (a to jeden z najlepszych po tej stronie Wisły), sprawy biodrowe są wskazaniem do porodu cc. Na tym zaświadczeniu wpisał mi dysplazję stawów biodrowych (choć nie miałam wcześniej stwierdzonych, leczyłam się i operowałam tylko na kolanowe), żeby położnik nie olał sprawy. Podczas badania nie podobał mu się stopień obustronnego odwiedzenia bioder i stwierdził, że jeżeli ktoś spróbuje zrobić to "na siłę", to może mnie poważnie uszkodzić. Nie jest to bezwzględne wskazanie do cc, ale należy mieć się na baczności i być pod opieką dobrego, umówionego położnika, który w razie czego nie zawaha się wykonać cięcia.Oo

I teraz mam problem, bo mój lekarz nie pracuje obecnie w żadnym szpitalu Chyba będę musiała dać w łapę przed porodem komuś tylko i wyłącznie z tego powodu, żeby sobie krzywdy nie zrobić. Oczywiście nie będę upierała się na cc, wolałabym spróbować naturalnie, ale kto mi da pewność, że położnicy zareagują z korzyścią dla pacjenta, a nie ich własnych statystyk położniczych?
Kukurydziana nie ryzykuj pn i pisz sie na cc. Ja też mam taka sytuację tyle, że z podejrzenia problemów kardiologicznych. Jak masz zalecenie od ortopedy to w szpitalu mają obowiązek przeprowadzić cc. Bez dawania w łapę komukolwiek.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora