Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - brachymetatarsia – okropny krótki palec na stopie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-09, 23:07   #1
ikonka10
Raczkowanie

brachymetatarsia – okropny krótki palec na stopie

Witam,
Szukam szukam informacji o zabiegach chirurgicznych, któremu chciałabym się poddać. Otóż u jednej stopy mój 4 palec jest dużo krótszy od 3 a nawet od 5 i rośnie jakby na wierzchu stopy. Fachowo nazywa się to brachymetatarsia lub wrodzone skrócenie kości śródstopia. zdjęcia można zobaczyć w wyszukiwarce-o jak dziwnie to wygląda- jeśli ktoś nie wie o czym mówię.
niedawno przypadkiem znalazłam informacje w internecie o tym, że jest to operowane i można to naprawić! Przeżyłam prawie 30 lat na tym świecie i nie miałam pojęcia o co chodzi z moją dziwną stopą. a tu jest nadzieja!
Sprawia mi to straszny dyskomfort ponieważ wstydzę się założyć odkryte buty, pójść na plażę czy basen. po prostu chowam swoje stopy. chciałabym się poddać w przyszłości takiej operacji. mieszkam w bardziej w okolicach warszawy. wiem, że takie operacje są robione w Poznaniu i Krakowie. czy jest jakaś klinika w warszawie praktykująca takie zabiegi?
jeśli ktoś coś może powiedzieć w temacie byłoby bardzo miło.

ikonka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując