Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-10, 16:54   #3120
Ashira
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
No widzisz przynajmniej teraz Twój jadłospis wywołał jakąś reakcje, bo moje już od dłuższego czasu przechodzą bez echa

O i takiego menu jak to nie sposób nie pochwalić. Bardzo ładne posiłki, zupełnie odmienne do tego co zmieściłaś wczoraj. Mnóstwo warzyw, zdrowych tłuszczy i pełnowartościowego białka.
Brakuje mi tylko węgli do kolacji i jakiejś przekąski choćby w postaci świeżego owocu, ale rozumiem że może już zapełniłaś bilans w ciągu dnia. No i jeszcze warzywa przecież jakieś masz zamiar do tego zjeść, więc ok.

Ja jak mam gorszy dzień to raczej nie poddaję się ocenie bo wiem że mogę zostać odebrany jak gdybym popełniał pewne błędy na codzień.
A czy Ty wymagasz codziennego chwalenia Cię? Jeżeli jesteś na wątku od dawna i Twoje nawyki żywieniowe są dobre to po co inni mają to komentować? Moim zdaniem powinno się oceniać menu osób, które dopiero zaczynają w temacie, a posiłki innych ze startu są wyznacznikiem dobrego żywienia - w tym Twoje.

Dziękuję za ocenę. Kilka miesięcy temu jak tu pisałam pouczano mnie, że na redukcji węgli się nie powinno jeść na kolację. Ja już sama nie wiem jak powinno być. Powoli analizuję jak woli mój organizm.

I może masz rację, że nie powinnam wstawiać wczorajszego jadłospisu. Było późno i wczoraj nie wydawał mi się taki zły, dziś patrzę na to inaczej.

Wieczorem wychodzę na imprezę i właśnie piekę Ciecierzyca Snack - jakbym nagle zgłodniała to będę miała swoje zdrowe jedzenie. Kusi mnie też upieczenie krakersów z ciecierzycy, ale najpierw muszę zobaczyć czy mój młynek do kawy dobrze zmieli ciecierzycę także to już nie dzisiaj.

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora