Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z psem
Wątek: Problem z psem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-10, 19:22   #5
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Problem z psem

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka swojego wykastrowała i już uspokoił się, bo też z niego ogier był. Trzeba tylko takiego psa pilnować, bo inne psy mogą go pogryźć.
Go pogryzc ?
To właśnie odwrotnie, on nie bedzie prowokował do bójki. Wiec pies ktory jest agresywny zostawi go w spokoju
Kastracja powoduje ze pies traci ochote na rywalizacje i tym samym traci na wartości dla poszukujacego sprzeczki.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Adelajda84 Pokaż wiadomość
Mam już wyserylizowana sunie,ma też szczeniaka-pieska jak tylko podrośnie zamierzam go wykastrować,nie wyobrażam sobie inaczej.
Psy są w typie pekińczyka jednak nigdy nie planowałam ich rozmnażać.
Moj pies był wykastrowany w wieku 5 miesiecy i 6 dni decyzja była podjęta na dawno przed zaadoptowaniem psa i nigdy ani na moment nie zalowalam. Dziki temu nigdy nie mieliśmy problemów z uciekniem czy wszczynaniem bojek mimo ze mieliśmy do czynienia z psami mniej socjalizowanymi. Zreszta widząc z dystansu innego psa moj pies zostaje przy nodze ale w pozycji do zabawy. Czyli pupcia u góry z rozmachanym ogonem a przód przy glebie. Zawsze w ten sposób pokazuje koledze ze ma ochote jedynie na zabawę a nie na kłótnie.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2014-01-10 o 19:29
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując