Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farbowanie henną - część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-11, 11:26   #291
alternative1
Zadomowienie

Dot.: Farbowanie henną - część IV

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
a ja może zrobie sobie dzisiaj glossa , tak sie zastanawiam czy od cassji bede miała jakis efekt kolorystyczny.
maski mi sie pokonczyły ;/ z czym jeszcze moge to zmieszc ?
z jogurtem, z glutkiem z siemienia

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Nie znam tego produktu, ale sprzedający nie wzbudza zaufania asortymentem , ma m.in. "czarną hennę Mehandi"... i wiele innych "farb do włosów Mehandi" we wszystkich kolorach tęczy oraz hennę Mumtaz, która zawiera zielony barwnik, aby wydawała się świeższa dłużej (już kiedyś o tym chyba pisałam) i kto wie co jeszcze.
No i
- "standardowa"? ten sprzedający chyba jakiś wyjątkowo dba o klienta, wzruszyłam się Teoretycznie może uczulić wszystko, nawet jogurt, ale nie robi się "standardowych" testów zawsze na 24h przed jedzeniem czegokolwiek tak samo jak nie ma informacji np. na odżywce do włosów, aby robić próbę uczuleniową (a henna to w sumie odżywka), tylko na produktach silnie uczulających, czy drażniących.

Po trzecie, ten sprzedający najzwyczajniej kłamie w opisach np tu:
http://allegro.pl/jasminowy-olejek-d...825463365.html
"Jaśminowy olejek do pielęgnacji włosów, zniewala zapachem.
Oprócz właściwości odżywczych i antyseptycznych, rozluźnia i uspokaja.
Otrzymywany z kwiatów jaśminu indyjskiego."
ten olejek chyba jest dobrze znany, to ...parafina i zapach jaśminowy -bezczelność niektórych sprzedających nie zna granic.
'Henna zawiera cenne zioła takie jak amla, neem, shikakai, babul gond, lawsonia alba' . myślałam, że henna to henna a nie mieszanka .
i jakaś dziwna henna w tubce do ciała... ta tubka nie wzbudza zaufania
alternative1 jest offline Zgłoś do moderatora