2014-01-11, 12:59
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Napisane przez em ma
Dzień dobry!
Moje dziecię chyba dziś z Emilem imprezowało...z tym że Doris zakończyła imprezę o 2 w nocy  w sumie nie płakała jakoś ale o spaniu mowy nie było.
Poza tym zrobiła wczoraj taką kupę że nie wiedziałam co robić  kupa wyciekła bokami i górą...a co lepsze jak się matka uwinęła z tym bałaganem w tylko co założoną pieluchę dorobiła to co się nie zmieściło w poprzednią
ja znam 3 mamy które po prostu kierując się własną intuicją odstawiły dzieci od piersi i przeszły na mm. Trudno powiedzieć co dzieciom szkodziło w mleku matki, ale w każdym przypadku po mm dzieciom przeszły wszelkie dolegliwości bólowe, więc ja również nie jestem zwolenniczką karmienia piersią za wszelką cenę  Najlepiej obserwować swoje dziecko i zaufać sobie. Jednak w tych wypadkach dzieciom od początku mleko mamy nie służyło, a nie po jakiś 2 miesiącach. Ja również zaufałam sobie...i zamiast odstawiać produkty zaczęłam rozszerzać dietę (zresztą za radą tej doradczyni laktacyjnej) i wyobraź sobie, że zielonej kupy brak, wysypka się nie powiększa i przygasa. Niestety zostały wzdęcia, ale espumisan daje sobie z nimi radę.
|
Nieźle Ci dała to najlepiej do mnie przemawia, żeby nie oszczędzać na ilości ciuszków
A co tych przypadków to jeszcze może być że matki się tak stresowały kp, że udzielało się to dzieciom (jak my jesteśmy spokojne, one też) a jak przeszły na mm to wszystko zniknęło
|