Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki (nie)testowane na zwierzętach - propozycja aplikacji mobilnej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-12, 16:28   #1
sweetStory
Raczkowanie

Lightbulb

Kosmetyki (nie)testowane na zwierzętach - propozycja aplikacji mobilnej

Cześć Wizażanki!

Nazywam się Wojtek i jestem programistą z pasji i zawodu. Oprócz tego co każą mi robić w pracy, lubię czasem stworzyć coś po swojemu, za darmoszkę . Zarejestrowałem się tu dzięki mojej żonie, która jest wielką fanką forum. Drugim ważnym powodem mojej obecności tutaj jest to, że Was po prostu potrzebuję .

Jednym z moich noworocznych postanowień jest wydanie aplikacji na telefony komórkowe, która byłaby w jakiś sposób pomocna mojej żonie (i z pewnością nie tylko jej). Pomysł jest prosty - chcę stworzyć aplikację na telefony komórkowe, która pomoże Ci w sklepie sprawdzić czy kosmetyk który kupujesz jest nie testowany na zwierzętach. Dokładniejszy opis aplikacji jest pod postem.

Niestety, sam nie jestem w stanie tego osiągnąć, dlatego potrzebuję pomocy. Nie chodzi o nic technicznego - bardziej chodzi o wypełnienie bazy danych produktami za pomocą specjalnie przygotowanej do tego aplikacji.

Piszę tutaj z tym problemem, bo Wasze forum poleciła mi żona. Robicie tu naprawdę kawał dobrej roboty z tym wątkiem o kosmetykach. Pomyślałem że można to skatalogować i stworzyć aplikację która pozwoli na szybszy dostęp do informacji o danym produkcie.

Zanim jednak zacznę konkretną pracę, chciałem omówić to z Wami, ponieważ to Wy, drogie forumowiczki, jesteście autorkami tej listy i dbacie o nią jak nikt inny. Nie chcę tego kraść, pożyczać czy przywłaszczać, stąd chciałbym zacząć dyskusję na temat tego pomysłu.

Więc pytanie - co myślicie o takiej aplikacji?
Czy znajdzie się ktoś, kto pomógłby w uzupełnianiu bazy?
---
Jak ma wyglądać aplikacja?
Pierwszy etap to stworzenie aplikacji na telefon, która komunikuje się z bazą danych w internecie. Aby sprawdzić kosmetyk, wystarczy zeskanować kod kreskowy produktu – po skanowaniu na ekranie wyświetla się krótka informacja o produkcie, wytłuszczona informacja czy produkt był testowany na zwierzętach.
Aplikacja do działania wymagałaby telefonu z systemem Android z aparatem i połączeniem z internetem. Niestety, na iPhone’a nie piszę – nie stać mnie jeszcze na to .

Co Wy na to? Zechcecie pomóc?

Z pozdrowieniami, Wojtek
sweetStory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując