Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego po niektórych kosmetykach moja cera się pogarsza?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-05-30, 13:25   #2
margop
Rozeznanie

GG do margop
Dot.: Dlaczego po niektórych kosmetykach moja cera się pogarsza?

Cerę mam suchą i raczej nigdy nie mialam problemów z zaskórnikami. Do czasu. No właśnie, do czasu kiedy zaczęłam stosować różne kosmetyki sklepowe. Wtedy też się zaczęły problemy. Rózne. Pojawily się zaskórniki, pojawiły się pękające naczynka, przesuszona skóra, uczulenia. No więc ja na nie z różnymi specyfikami a tu jeszcze gorzej. No więc podklad, żeby nie było widać. No to niby lepiej ale wieczorem po zmyciu podkładu masakra. Coraz gorzej. Aż powiedzialam basta. Odstawialam wszystko. Zaskórniki się cofnęły i nie mam z nimi teraz najmniejszych problemów. Po prostu prawie ich nie ma. Pory pozamykane. Żal tylko cery bo popękane naczynka już zostały. Trochę się zmniejszyły ale są. Przesuszona cera i uczulenia spowodowały przedwczesne zmarszczki. Gdybym mogła cofnąć czas......

Mąka ziemniaczana? Oczywiście, że nie będzie się trzymać jesli nie ma na czym (podkład, krem cięższy). Moja twarz też wygląda z nią groteskowo choć żadnego na niej meszku nie mam. Natomiast ostatnio kupilam sobie prasowany puder Rimmela, transparentny, nr 001. Jest ok. Nos się nie błyszczy przez cały dzień pracy.
margop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując