Przyczajenie
|
Dot.: co zrobić, gdy podało się swoje dane oszustom?
tak, wiem, wiem, ,,No to ładny bigos", ,,Ile Ty masz lat?" itd... Jestem cała roztrzęsiona i zła na siebie. Jedna z najgłupszych rzeczy, jakie zrobiłam. Ale czasu nie cofnę. Mam pewność, że to oszuści, wpisałam fragment dołączonego do wiadomości załącznika w wyszukiwarce, po czym wyskoczyły strony ostrzegające przed oszustami... Szkoda, że nie zrobiłam tego przed wysłaniem danych :/ Nie jestem jedyną naiwną, sporo osób się w to wplątało już jakiś czas temu. na szczęście nie zrobiłam przelewu, o którym też jest napisane w załączniku... Udam się na policję, mam nadzieję, że coś mi poradzą i wymienię dowód.
,,XXX sp. z o. o. zajmuje się redagowaniem, koretktą, tłumaczeniami tekstów z zakresu prac dydaktycznych, książek,opracowań, itp.
Praca oferowana Państwu polega na przepisywaniu materialów z książek, pism.
Materiały są do Państwa przesyłane w formie wiadomości e-mail na wcześniej podany adres w postraci plików pdf lub jpg.
Standardowo dokument ma wielkość ok 240 słów. Następnie otwierają Państwo otrzymay plik gdzie jest np; tekst
jednostronicowy i przepisują go Państwo do programu WORD, po przepisaniu odsyłają go Państwo do nas. My w terminie do 24 godzin od otrzymania materiału od Państwa przesyłamy na zweryfikowane konto środki za wykonaną pracę, a Państwo otrzymują kolejne materiały.
Stawka za jedną strone wynosi od 10 do 15 zł, podczas przesyłania do Państwa materiałów przy każdym z nich będzie widniała
informacja na jaką stawkę jest on wyceniony.Materialy są dostosowane stopniem trudności dla nowych pracowników.
Po pozytywnm rozpatrzeniu Państwa kandydatury oraz popawnej werfikacji Państwa danych (potwierdzenie zgodności danych z kwestionariusza
wraz z danymi przy dokonaniu przelewu weryfikacyjnego) otrzymują Państwo od nas umowę o pracę. Jest ona wysyłana pocztą zaraz po dokonaniu poprawnej weryfikacji przez Państwa (przelew).Można również podpisać umowę w naszym biurze po poprawnym
zakończeniu weryfikacji.
Na podpisanie i odesłanie do nas umowy lub rezygnacje - bez podawania przyczyny mają Państwo 7 dni.
Poniżej opisany proces rekrutacji który dla wygodny naszych przyszłych pracowników ograniczyliśmy do minimum.
Informacje jak podjać z nami współpracę,
1. należy przesłać do nas poprawnie wypełniony kwestioanriusz
2. po otrzymaniu poprawnego kwestionariusza przesyłamy Państwu dane do przelewu weryfikacyjnego dane osobowe ( ma to na celu
potwierdzenie iż dane tj (ADRES Państwa) które otrzymaliśmy w kwestionariuszu są zgodne z danymi z Pańtwa konta osobistego na które -będziemy przesyłać zarobione środki-jest to konieczne ze względu o dbałość i bezpieczeństwo Państwa danych).
Następnie należy wykonać przelew w kwocie 1 zł na dane które otrzymali Państwo od nas. ( kwota 1zł jest Państwu zwracana po dokonaniu przelewu).
4. Po dokonaniu poprawnego przelewu i zaksięgowaniu u nas informujemy Państwa o przyjęciu do naszej firmy i przesyłamy
listownie umowę (lub ustalamy termin spotkania w biurze w celu jej podpisania), gdy ją Państwo otrzymają rozpoczynamy
współpracę.
Z pracy można zrezygnować w dowolnej chwili po złożenie listownie lub drogą mailową wypowiedzenia- nie wiąże się to z żadnymi
konsekwencjami dla Państwa osoby, a środki zgromadzone do tej pory są automatycznie do Państwa przesyłane.
Dane firmy oraz adresowe:" i tu podane dane istniejącej, funkcjonującej firmy.
Dziękuję za Wasze komentarze (te przydatne...) 
---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ----------
Czytam teraz tę wiadomość i sama nie mogę uwierzyć, że dałam się wciągnąć- mnóstwo błędów, podejrzane polecenia...
jak widać, za naiwność, niedoinformowanie i chęć znalezienia pracy, razem wzięte, trzeba czasami zapłacić...
Edytowane przez juz nie mam pomyslow
Czas edycji: 2014-01-13 o 01:49
|