Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dlaczego faceci tacy sa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-05-30, 16:44   #1
syntagma
Zakorzenienie

dlaczego faceci tacy sa?

No wiec drogie panie Mowia, ze umysl ludzki jest niezbadany, ale to chyba jednak nieprawda

O co chodzi z tymi zwrotami: "dziewczyny pomozcie dlaczego faceci tacy sa, ze..." i tutaj nastepuje cala litania w stylu:

- zdarza sie mu uderzyc (zdarza tylko czasami, nie ma czym sie martwic )
- nie pozwala wyjsc samej
- obraza/ krzyczy/wyzywa

itd. itp.

To jest wiedza, ktora matki przekazuja corka z pokolenia na pokolenie? Uwazaj, Zosia, bo chlopcy sa niedojrzali, zrobi Ci taki dziecko, wykorzysta i ucieknie. I dlatego jak on "nie ma szacunku w ogole", traktuje swoja ukochana jak psa na lancuchu to zadna lampka ostrzegawcza sie nie zapala? Bo to norma?

Oprocz tego mamy jeszcze: "bo my kobiety...." i tutaj kolejna wyliczanka, co kazda dziewczyna chce, pragnie itd.. pod ktora najczesciej nijak nie moge sie podpisac. Bo swiat jest taki prosty, ze bo my kobiety, bo oni mezczyzni i wszystko jasne.

Bog mi swiadkiem, juz nie chodzi mi nawet o generalizowanie, w stylu kazdy Polak to zlodziej, no ale wlasnie dlaczego dziewczyna bedaca z tym swoim TZtem wykazujacym takie, a nie inne zachowania jak wyzej, wnioskuje, ze "bo to cecha facetow", "bo oni juz tak maja"

Nie nalezaloby sie tu zaniepokoic: "czy z moim egzemplarzem nie jest cos nie tak?" W koncu jak mam pralke, ktora nie plucze dobrze, to nie zarzucam, ze lepiej prac na tarce w rzece, bo wszystkie pralki sa do d...

"bo tak juz jest z pralkami". No wiec?