Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-13, 13:03   #4476
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Dzień dobry - półtora dnia mnie nie było, a tyleeee nadrabiania.
Gratulacje dla Bebe za sobotnią 100-dniówkę i za 8. miesiąc Ag9

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam lekką rękę do zakupów jak teQiba i nabyłam pościel wreszcie
Super wybór - mi zwłaszcza z miśkiem się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
Czyli już nawet oni widzą końcówkę mojej ciąży
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )
brawo za udaną wizytę i za szybko płynący czas

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No i nie ogarniam juz tych kartonów jeden pociacham i włożę do worka, to drugi przychodzi i znowu muszę ciąć żeby do worka zmieścić
Jessuuu, mam to samo - jeszcze dzisiaj mi paka przyszła z gemini, zamawiałyśmy z mamą, to matko, znowu karton ogromny i popakowane w folię wszystko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do pieluch to ja mam 10 tetry bialej, 3 kolorowej i 3 flanelowe - mysle ze starczy
Ja mam 10 pieluch tetrowych białych i 2 flanelowe

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i chyba zdecyduję sie na laktator(reczny) przed. Prosze poradzcie jakiś tylko w miare w rozsadnej cenie.
Ja kupiłam Tommee Tippee za 81 złotych w gemini.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No ja chusteczki nawilżane też biorę. W domu będe używała wacików, ale w szpitalu i przez pierwsze dni ide na wygodę, bo nie wiem jak będzie.
Nam na SR mówili, że na poczatku trzeba używać jakiegoś "detergentu" do pupci Malucha, bo inaczej ciężko tę smułkę zmyć w sensie to taki smar trochę

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
czbasia ja mam medele ręczną za niecałe 60zł, rozważałam jeszcze laktator babyono ten ale tż mi powiedział że ten od medeli będzie miał lepszą pompkę więc kupiłam za jego radą
jakoś mnie to rozbawiło

111kicia111 - brawo za wizytę i za wagę małego

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

torbę zaczęłam juz pakować, podkreślam zaczęłam włożyłam do niej wyprane koszule nocne i szlafroki - naszykowałam 2 jeden cienki, drugi gruby, nie wiem czy wziąć jeden, czy obydwa? pomyślałam, że ten cienki może być na czas porodu, a polarkowy na pobyt, ale sama nie wiem czy to nie za dużo? jak myślicie?
W szpitalach jest straaasznie gorąco, poza tym w połogu ponoć bardzo się pocimy, więc ja myślę, że zupełnie nie ma potrzeby brać gruby szlafrok

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Dostałyście taką kartę ruchu płodów? Od godziny 9 liczy sie ruchy dziecka i notuje się, o której godzinie nastąpił 10 ruch i na dany dzień koniec liczenia
Nie dostałam, ale gdybym miała liczyć to bym chyba ześwirowała - moja mała leży główką do góry i czuję ruchy tylko w podbrzuszu. Nieraz zdarzy jej się mnie grzmotnąć z całej pety, a dzisiaj np oprócz czkawki z rana odezwała się ledwo co dopiero teraz. Pieronica.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:05
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora