2014-01-13, 13:12
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Napisane przez czbasia
Rozumiem doskonale. Ja probuję nadrobić i jak mi się wydaje, że już na finishu jestem to kolejna strona  Chyba żeby na bieżaco być trzeba darować sobie odp 
|
dzisiaj jakoś weny nie miałam na odpisywanie
Cytat:
Napisane przez 111kicia111
Jestem po wizycie.
Byłam zapisana na 9.20 a weszłam o 12  . byłam 11 na liscie a gdy przyszłam o 9.00 pierwszy numerek był dopiero w środku. MASAKRA
Pani doktor sie spózniła a dodatkowo zmienili jakis system w przychodni i musiała dodatkowo kazda osobe do komputera wpisywać.
Mały nie jest taki duzy jak to wskazywało ostatnie usg. Wazy 2180g w 33t3d. Pani doktor mówiła ze około 3500g powinien wazyć. Bardzo sie ciesze bo po ostatniej wizycie sie zamartwiałam ze takie duze dziecko mam. Powiedziała ze przez ostatnie 5 tygodni wolniej rósł.
Dawidek ma teraz 48 cm, a na podstawie długosci kosci udowej moge stwierdzic ze bedzie dosyc długi, dlatego nie kupuje ubranek na 56 to co mam starczy.
Nastepna wizyta 10.02 i bedzie to najprawdopodobniej ostatnia wizyta przed porodem. Pani doktor powiedziała ze wtedy zbada mnie na fotelu i będzie mniejwiecej wiedziała kiedy nastapi poród.
Usg pokazuje mi na 25.02 i w sumie kazde usg jakie miałam robione pokazuje mi termin od 17.02 do 25.02. takze pakuje torbe i czekam.  
|
nasiedziałaś się! też tego nie lubię, ale co zrobić. Ostatnia wizyta przed porodem ale to brzmi! Gdzieś czytałam, że w ostatnich tyg dziecko już niezbyt wiele przybiera. Dawidek będzie fajnym standardowym maluchem Mam nadzieję, że mój Jaś też- będzie łatwiej przy porodzie
Cytat:
Napisane przez meluzyna87
Ja również mam tylko bella mama, paczke, albo dwie (Boże, ja sama nie wiem co mam i ile)
111kicia111 a to nie jest też tak, że w ost tygodniach dziecko szybciej rośnie?
Dostałyście taką kartę ruchu płodów? Od godziny 9 liczy sie ruchy dziecka i notuje się, o której godzinie nastąpił 10 ruch i na dany dzień koniec liczenia
|
ja nie mam takiej karty ruchów, ale jak byłam w szpitalu to dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach takie coś prowadziły
Byliśmy dziś po wózeczek przy okazji kupilismy wanienkę tega taką niebieską przeźroczystą- mam nadzieję, że synowi się spodoba Jak dojechaliśmy do domu z wózekiem to się okazało, że coś z hamulcem nie tak blokuje tylko jedno koło. Tż pojechał więc przed pracą jeszcze raz i okazało się, że koło źle było zamontowane-składała babka w sklepie, a my nie zwróciliśmy uwagi, dopiero w domu przy oględzinach dokładnych to wyszło. No ale dało się naprawić od ręki i jest wszystko ok.
Wczoraj zamówiłam wszystko co miałam do zamówienia na all, w ciągu ostatniego tyg straciłam 1500 zł no ale już prawie wszystko z głowy. Czekam tylko na kurierów Nie wspominając o wózku, bo to prezent od dziadków
Z łóżeczkiem mamy problem jedynie przyszło, złożyliśmy na próbę i prezentuje się ładnie i solidnie, ale jeden bok ma niedomalowaną listwę. Już reklamowałam, na szczęście sprzedawca bez problemu zaproponował wymianę, nawet nie muszę się fatygować do firmy kurierskiej, bo jak przyjedzie nowy bok to ten wybrakowany mam przekazać kurierowi i tym sposobem nie stracę czasu i pieniędzy.Dobrze, że sprzedawca uczciwy.
|
|
|