Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-13, 14:58   #1633
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Sweet, idę poczytać Twoje wpisy na blogu o biustonoszach Alles. Zamówiłam wcześniej na allegro staniki i chociaż kierowałam się tabelką, kompletnie nie trafiłam z rozmiarami. Dwa cycki chyba bym zmieściła w jedną miseczkę i jeszcze za luźny obwód
Ja dziś mierzyłam Allesa w sklepie - 80F i mimo że mam pod biustem 86 cm to był za luźny. W necie dziewczyny piszą, że biustonosze Alles są rozciągliwe i mogę to potwierdzić po dzisiejszej przymiarce. Przed ciążą nosiłam 70, teraz chcę kupić 75 i wyczytałam w ich tabelce, że przy 75 powinnam dodać sobie dwie miseczki, a nie jedną. Więc powinno być 75 H, a i tak pewności nie mam, że będzie pasował po urodzeniu. Nigdzie w sklepie stacjonarnym nie mogę znaleźć rozmiaru na mnie, za to miseczek C,D jest pełno... I obwodów po 90 cm (nie znam nikogo, kto miałby taki duży obwód pod cyckami)

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mnie swędzi pępek to masakra, a do tego nie idzie sie za bardzo podrapać bo skóra w tym miejscu jakaś taka wrażliwa i dziwna że to drapanie bardziej boli niz drapie. Oszaleć można
Łączę się w bólu, bo wiem jak to jest... A ostatnio podrapałam się niechcący paznokciem po brzuchu - a właściwie po rozstępie (zahaczyłam ręką o mój wielki brzuch, a jakże), myślałam, że się zsikam z bólu.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A pro po rozstępów. Pomóżcie .!!! Zrobiły mi się na brzuchu czerwone pręgi. Mam na całym ciele w sumie rozstępy ale są one hmm przezroczyste (wiecie o co chodzi), jakoś nie pamiętam ,że były one takie czerwone jak te teraz. Wiecie może czym by to smarować ,żeby zbledły ? Kit z nimi ,że są kilka mniej czy więcej już nie ważne tylko ,żeby one nie były takie czerwone już na zawsze.
Moje rozstępy są z reguły czerwone. Czasem bledną, potem znów są czerwone... Odkąd pojawił się pierwszy (jakoś w 7 miesiącu) stosuję Bio Oil dwa razy dziennie, czasem w ciągu dnia BabyDream i Palmersa. Szczególnej poprawy nie widzę, ale masuję się jak opętana. W każdym razie są tylko na brzuchu. Nie zawsze będą czerwone, jak brzuch będzie schodził to się zmniejszą i zrobią się takie białe nitki (mam takie na kolanach po okresie dorastania).

Mamy, jakie specyfiki stosujecie po ciąży na brzuch? Wzięłyście się od razu za ujędrnianie czy ciągle te rozstępowe?