Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Napisane przez mmhym
Nie dostałam, ale gdybym miała liczyć to bym chyba ześwirowała - moja mała leży główką do góry i czuję ruchy tylko w podbrzuszu. Nieraz zdarzy jej się mnie grzmotnąć z całej pety, a dzisiaj np oprócz czkawki z rana odezwała się ledwo co dopiero teraz.  Pieronica.
|
ja tez czuje tylko w podbrzuszu Ale za to, ta moja pieronica to juz zbliza do sidowego Piotrusia, bo jak zacznie wierzgac wczesnie rano tak konczy poznym wieczorem az sie boje, co to z niej za gagatek bedzie
Cytat:
Napisane przez baja_86
Byliśmy dziś po wózeczek  przy okazji kupilismy wanienkę tega taką niebieską przeźroczystą- mam nadzieję, że synowi się spodoba  Jak dojechaliśmy do domu z wózekiem to się okazało, że coś z hamulcem nie tak  blokuje tylko jedno koło. Tż pojechał więc przed pracą jeszcze raz i okazało się, że koło źle było zamontowane-składała babka w sklepie, a my nie zwróciliśmy uwagi, dopiero w domu przy oględzinach dokładnych to wyszło. No ale dało się naprawić od ręki i jest wszystko ok.
Wczoraj zamówiłam wszystko co miałam do zamówienia na all, w ciągu ostatniego tyg straciłam 1500 zł  no ale już prawie wszystko z głowy. Czekam tylko na kurierów  Nie wspominając o wózku, bo to prezent od dziadków
Z łóżeczkiem mamy problem jedynie  przyszło, złożyliśmy na próbę i prezentuje się ładnie i solidnie, ale jeden bok ma niedomalowaną listwę. Już reklamowałam, na szczęście sprzedawca bez problemu zaproponował wymianę, nawet nie muszę się fatygować do firmy kurierskiej, bo jak przyjedzie nowy bok to ten wybrakowany mam przekazać kurierowi i tym sposobem nie stracę czasu i pieniędzy.Dobrze, że sprzedawca uczciwy.
|
ale mialas przeboje, ale dobrze, ze trafiliscie na uczciwych ludzi 
Cytat:
Napisane przez mona1
też tak właśnie myślałam, ale z drugiej str dziewczyny które już rodziły pisały że strasznie zimno jest w trakcie porodu, to może by się taki grubasek wtedy przydał 
|
no mi bylo strasznie zimno, boli nie odczuwalam, to chyba ze strachu i badrzo zalowalam ze nie mam szlafroka, ale mi za to koldre przyniesli dlatego teraz pierszym moim porodowym zakupem byl szlafrok, ale ani za gruby ani za cienki, taki sredni 
Cytat:
Napisane przez mona1
tak jak pisałam wcześniej linka nie wrzucę bo w stacjonarnym kupiłam, a becik wygląda tak:
z zewnątrz to minky a w środku taki cieplutki miś, mam nadzieję że się przyda 
|
sliczny
Cytat:
Napisane przez mmhym
Wczoraj byliśmy oglądać to łóżeczko, co po mnie jest... No trochę widać po nim te lata i liczbę dzieciaków w nim odchowanych - mąż ma się wykazać przy renowacji. Chcemy przemalować na biało
W piątek urodziła mi się Mała kuzynka - Aurelia. Ciotka mieszka w Anglii, to jej 4 dziecko, rodziła w domu z wynajętą położną, w basenie swoim domowym  Mała ważyła 4250 
|
1.moj tz wczoraj przyniosl z piwnicy lozeczko po Nati, nie jest zniszczone, ale widac slady uzytkowania, wiec wpadlam na pomysl zeby je troche odnowic i tez pomalowac na bialo, tz jeszcze o tym nie wie a wiesz juz jakiej farby bedziecie uzywac, zwyklej czy takiej specjalnej dla dzieci ??7
2. ale klocek podziwiam za taka decyzje
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982
hm widze ze zrobila sie dyskusja o tej poscieli. w sumie neiw iem czemu bo tylko wymieniamy sie doświadczeniami. ja akurat poscieli nie kupilam w poprzedniej ciazy i nie kupie teraz, ale nikomu nie zabraniam.  zwłaszza ze są takie ladne modele, jakbym byla bardziej szalona w wydawaniu kasy to bym moze i wziela ale coz ja poradze ze się zastanawiam 100 razy zanim kupie 
|
no wlasnie dlatego dyskutujemy, wymieniamy sie informacjami zaluje ze 6 lat temu nie bylam wizazanka 
Cytat:
Napisane przez bebe97
A ten becik co Ci się nie podoba tez kupię. Jestem wariatka zakupowa  trudno, nie zjem kolacji przez kilka dni  jestem juz zdecydowana, tylko nie wiem jaki kolor, bo podoba mi sie beżowy a jeszcze kratkowany, tylko różowy becik...? to jakas taka przesada nawet jak dla dziewczynki 
|
szalona
Cytat:
Napisane przez ag9
Dziewczyny, powiedzcie mi tak jeszcze na chłopski rozum - czy jeśli by Side nie pojechała do szpitala i nie dostała tych kroplówek to mogłaby się na dniach rozkręcić akcja porodowa????
|
nie mam pojecia