2014-01-13, 15:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Elunka88- śliczna pościel! Zwłaszcza sówki, które- jak może pamiętasz- też sobie wytypowałam jako pościel na zmianę 
Rozwaliłaś mnie tą ekipą Uwagi przy porodzie 
Virginia- ja za Ciebie trzymam kciuki stale i po porodzie na pewno nie przestanę 
Torbę spakuję ok. miesiąca przed terminem porodu, bo lepiej będę się czuła wiedząc, że jestem zwarta i gotowa 
Kate1623- widzę, że Ty już w blokach startowych 
Ciekawe kiedy wpadniesz do nas i pochwalisz się pojawieniem się na świecie Twojego małego szczęścia 
CayenneOna- też się zastanawiam nad rozmiarem koszul do karmienia. Przed ciążą nosiłam rozmiar S/M, teraz (w 27 tygodniu) nie przytyłam jakoś bardzo dużo i śmiało mieszczę się w M.
Chyba właśnie w takim rozmiarze je zamówię.
111kicia111- Dawidek na pewno będzie miał wagę taką w sam raz do urodzenia Wyskoczy nim się zorientujesz, że to już On ewidentnie chce z Tobą współpracować w tej kwestii 
Kolejki nawet nie skomentuję.
Karolcia- ten komentarz o myszach był bezbłędny 
Gratuluję wszystkim z Was, które mają już skompletowane wyprawki lub zostały im jakieś drobiazgi do kupienia.
Przede mną jeszcze dużo zakupów, ale ja się akurat z tego cieszę, bo jeszcze nigdy w życiu żadne zakupy nie cieszyły mnie tak, jak te dla Malutkiej 
Do połowy kwietnia jeszcze dużo czasu, więc nie czuję presji czasowej i mogę miło spędzać czas, rozważając wady i zalety różnych- przysłowiowych już tutaj- majtek poporodowych 
Odnośnie pieluch mam: 5 tetrowych gładkich, 7 tetrowych we wzorki i dwie flanelowe. Flanelowe kupiłam,bo były na liście z pierwszej strony. Nie wiem jednak do czego można ich używać poza zastąpieniem kocyka w ciepłe dni.
Jakieś sugestie?
Idę zobaczyć jakie nowości są na blogu Marioli.
|