|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Napisane przez pilotka86
u mnie taki był na początku plan tzn na początku ciąży  szczególnie mój mąż za tym był. nawet chciał na materacu spać obok łóżeczka.
później stwierdziliśmy oboje, że jednak bierzemy ją do sypialni na początkowe miesiące i kupiliśmy kołyskę. córka śpi obok łóżka w niej, ale nie śpi z nami. nie chciałam i nie chcę do tego doprowadzać. obydwoje uwielbiamy z nią leżeć ale ja uważam, że noc jest od wyspania a troje w łóżku (mimo że mam spore) to za dużo.
od początku jednak staram się kłaść córkę w jej pokoiku (w którym mam również łóżeczko) na parę godzin między karmieniami albo po kąpieli (tam mam wanienkę i fotel niby do karmienia). żeby się przyzwyczaiła i żeby później nie było cyrków. i na szczęście pięknie jej się tam śpi nawet lepiej niż w tej kołysce u nas. np teraz od ponad dwóch godzin tam śpi. mam załączoną nianię i wszystko kontroluję.
|
Mam dokładnie taki sam plan U nas w sypialni też jest kołyska, a w pokoiku łóżeczko. No a ze spaniem z nami to w ogóle nie ma szans, bo my łóżko mamy raczej wąskie i to byłoby po prostu niebezpieczne.
|