Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-13, 16:21   #3785
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja mam w☠☠☠☠a od rana, wiecie, nie sądziłam, że moja siostra jest aż tak fałszywa...
co się stało?znowu?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Dorci, Zuzi i FIlipka !

Fewciu przykro mi z powodu pracy, mam nadzieję że znajdziesz rozwiązanie

U nas ciag dalszy zamieszania bo postanowiliśmy z mężem że zamiast prezentów na roczek zbierzemy kasę po rodzince i zrobimy Blaneczce pokój. A trzeba wszystko od poczatku, ściany wygładzić,pomalować, zrobić podłogę , firanki itp. Także robotka wre .
Blanka coraz pewniej chodzi , karmi swoje pluszaki łyżeczką, liczy paluszki-ja odlicza do dziesięciu a ona sobie paluszkami u rak przekłada
Co do mojego ojca to chyba jutro wychodzi ze szpitala także jest już lepiej.
Uciekam do robotki. Buziaki . Tęsknie
brawa dla Blanki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Lenova, dobrze że s tatą lepiej
Lady dobrze że poszłaś do lekarza

Dziewczyny, dajny będzie opłatek na tort z takim motywem, dla mojego biedronkowego potworka?
super!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://youtu.be/N0KL9whAA4k
chwalimy siem

sorki za bałagan :P

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Laski ale mną trzepnęło :/ do mojej mamy dzwoniła jej siostra (jej wnuczka jest Kubusia chrzestną) i qrwa aluzje, że oni przyjadą na roczek Kubusia - oni czyli 12 osób :/ nieważne,że chrzestna od chrzcin się nie odzywała, ciul z tym ale impreza, żarcie na free :/
o kurde:/ ale, że tak bez zaproszenia?:/

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
swietny!

;//////

Przepis na tort!

Składniki na ciasto jedno ciasto czekoladowe ! (ma być ich 4)
  • 50 g gorzkiej czekolady lub białej ( dwa ciasta z gorzką czekoladą i dwa ciasta z białą czekoladą tak więc jak będziemy piec z biała czekoladą zastępujemy 50 g gorzkiej na 50 g białęj ;p )
  • 50 g masła
  • 50 g drobnego cukru do wypieków
  • 2 duże jajka, w temperaturze pokojowej
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
W garnuszku roztopić masło, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
W misie miksera ubić jajka (w całości) z cukrem (końcówką do ubijania białek), na gęstą, jasną i puszystą pianę. Wlewać strużką czekoladę z masłem, następnie ekstrakt, cały czas miksując. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać szpatułką.
Gotowe ciasto przelać do okrągłej formy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.

Krem z bitej smietany :

• 400 ml śmietany kremówki 36%
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce
Wszystkie składniki powinny być schłodzone.
W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając by ubijanie nie trwało zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder.
Ubity krem śmietankowy wymieszać szpatułką ze startą czekoladą

krem czekoladoowy
  • 200 g gorzkiej czekolady dobrej jakości
  • 1/2 kostki masła
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu pomaranczowego
Masło utrzeć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na parze ubić białka, do ubitych wsypać cukier, cały czas ubijając. Na końcu dodać żółtka, ubić. Odstawić na chwilę do ostudzenia.
Do utartego masła dodać powoli masę jajeczną i ostudzoną roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Gotowym kremem przełożyć ciasto.

Ja jeszcze nasaczylam spody mocną kawą.
Przekładałam krem na zmiane, raz smietankowy raz czekoladowy, tak aby czekoladowy byl na samej górze bo na nim miala sie trzymać masa lukrowa.

nomonomomnomnom;p

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
opisze Wam nasz wczorajszy dzien

wczoraj jak bylo wiadomo byla wosp. nasza szkola organizuje co roku impreze dla calej gminy, jest u nas ten sztab czy jak to tam sie zwie
no wiec stwierdzilam ze jak mlody sie wyspi to go wezmiemy na troche. mlody se pospal, przespal poczatek imprezy ale spox
pojechalismy o 16, wchozimy - ludu pelno jakby to conajmniej final wospu byl , glosno jak cholera no wiec mlody wtulony w mamusie, wiadoma sprawa...
poszlismy do pokoju n-lskiego, rozebralismy sie i sru spowrotem na dol na hale...
poszlismydo kolezanek, mlody troche poplakiwal, troche w szoku, siedzial mi grzecznie na kolankach chyba z dobre 15 min! ostatnio tak grzecznie mi siedzial, yyyyyy, nigdy!?
no ale ile mozna siedziec, nie? oblukal miejsce, towarzycho i co? sru na nogi bo kolana mamy parza przeciez
najpierw powoli powoli a potem jak sie rozszalal to myslalam ze padne! biegal po calej hali, miedzy ludźmi, nic sie nie bal!
jakies obce baby go zaczepialy, jakis ty piekny, jakis ty sliczny i mu zdjecia robily!
moje dzieciaki go zaczepialy a ten w siodmym niebie
no tyle komplementow sie wczoraj (i jeszcze dzis ) nasluchalam ze szok! taka bylam z niego dumna!
jak siedzial u mnie na tych kolanach to jakas obca babka o niego machala a ten co? omachiwal jej!!!!!!!!!!
to ja go ponad 12 miesiecy ucze robic pa-pa a ten co? do łobcej baby se macha! psisko na baby!
tak wiec chwale sie - Kubus od wczoraj pieknie robi pa-pa
aha, co roku robimy loterie fantowa, no wiec ja ze jako jestem teraz w posiaaniu pierdyliara zabawek to wzielam kilka od Kuby, maly to i tak mu wszystko jedno... taaaaaaa
mlody jak wyczail ta loterie - wiadomo, kolorowo od zabawek to jak poszedl, co tam poszedl - pobiegl w dluga to ledwo za nim zdazylam dorwal sie do tych zabawek i co wybral? swoj samochodzik! swoj!
dobrze za matka ma znajomosci to zaplacilam za ten los juz bez losowania

i w ogole taki kochany jest
aha, i druga gorna jedynka mu sie przebila, tak wiec mamy 6 zebalkow!
ale zeby nie bylo tak kolorowo to nikt, N.I.K.T! nie powiedzial ze Kubus podobny do mamy
dziekuje za uwage!
no jaki towarzyski amant
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czytam, ale na pisanie mam jakoś mało weny dzisiaj

amelcia pozdrawia ciocie!

Czy wszystkie Dzieci mają już pozrastane ciemiączka?? Hani się jeszcze nie zrosło

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-01-13 o 16:24
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora