Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Manicure hybrydowy / lakiery hybrydowe NTN (Allepaznokcie)- odpryski
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-13, 18:21   #1
marfefka_
Raczkowanie

GG do marfefka_

Manicure hybrydowy / lakiery hybrydowe NTN (Allepaznokcie)- odpryski

Witajcie, przekopałam spory kawałek forum, ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi.

Jestem początkująca w temacie paznokci. Kupiłam ostatnio w hurtowni Allepaznokcie lampę UV, kilka kolorów lakierów hybrydowych itd., taki nieduży zestaw, i 'walczę' z hybrydami w domu. Zaczęłam oczywiście od siebie samej. Niestety... odpryski pojawiły się już po dwoch dniach, a po trzech sama zerwałam lakier płatami. Za drugim i kolejnym razem było podobnie. U mojej mamy również- u niej trzymał się bez odprysków 3 dni.

GDZIE ROBIĘ BŁĄD?

Wiem, że to z pewnością kwestia wprawy i techniki, ale producent obiecuje nawet 3tyg. trwałości. Jechałam kiedyś autostopem z dziewczyną, która też robi paznokcie 'po koleżankach' od długiego czasu, zgadałam się z nią, że również używa lakierożeli z NTN (New Technology Nails) i trzymają się spokojnie 2 tygodnie! Są dobrej jakości mimo niskiej (bardzo) ceny. Wybrałam się do sklepu stacjonarnego Allepaznokcie z nadzieją na poradę, powiedziano mi, że to raczej nie kwestia produktu, że być może dlatego, że nie używam Primera- trochę ogłupiałam

Standardowo robię tak:
1. Opiłowuję paznokieć, odsuwam skórki, matowię, odtłuszczam
2. Nakładam base and top -utwardzam
3. Nakładam lakier i utwardzam x2
4. Base and top utwardzam
5. Przemywam płynem do masy żel. i lakierożeli
Wszystkie produkty z tych samych serii... Czy to faktycznie może być kwestia primera? Jaki ewentualnie wybrać (kwasowy, bezkwasowy) czytałam, że stosuje się go tylko do żelu i akrylu

Kolejny problem to to, że zdaża się iż po odtłuszczeniu paznokcia na koniec pojawiają się matowe smugi (jeste pewna, że top nakładam na całym paznokciu, nigdzie mi ine 'ucieka').

Jestem zdezorientowana, proszę o pomoc!

trzeba być kimś, żeby nie brać, a wyglądać jakby się brało!
marfefka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując