Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-14, 14:54   #4490
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurczę, był taki okres, że mój mały miał pierwszy sen 3-4 godziny, potem pobudki co 2 godziny. I narzekałam, że mi ciężko. Teraz to już w ogóle szkoda gadać.
Jak czytam, że u dziewczyn skok polega na tym, że usypiają całe 10 minut albo dziecko robi jedną pobudkę w nocy to mnie pusty śmiech ogarnia

Z plusów to wydłużyły się znacznie przerwy między karmieniami Już spokojnie mamy po 3, nawet 4 godziny.
Mnie też Ja i bez skoku mam usypianie ok 2 h po kąpieli wieczorem, krzyki, prężenie, płacz i dopiero zasypia mocno. A ostatnie kilka dni nawet poi tym nie zasypia mocno, tylko się przebudza i od nowa Dziecko mi cierpi, a ja nie wiem, jak pomóc
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
[ w nocy śpi jak suseł dzisiaj np do 8:55... a spać położyłam go o 20:30
nie wiem czym ja sobie na takie grzeczne dziecko zasłużyłam

Czarna ja biorę tabletki Ovulan ale chyba odstawię....
I on przez cały ten czas nie je ? Mi się wydawało, że Ola rzadko je, a np. wczoraj jadła o 20, 1, 4, 8...
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Doczytałam o tym Yasminie. Chodzi o ryzyko zakrzepicy.
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Jak bylismy w szpitalu to lekarka zauwazyla i dala skierowanie. Tez ja zauwazylam ze jak sie przekreca to zawsze na lewo. Cwiczylam juz z nim troche wczesniej cwiczenia o ktorych tu pisalam takie ogolnorozwojowe.
Moja pediatra nic o tym niemowila trace do niej zaufanie bo min powiedziqla mi wczoraj zebym Filipa tuczyla biszkoptami.. no bo maly jest nie ?! :/ i ma te suche placki na buzi to switowala pierw ze cos mu sie odgniotlo dopiero jak jej powiedzialam ze to chyba uczeleniowa i natluszczac wiec jej mowie ze kilkanasxie razy dziennie smaruje emolim ...
Robienie konika to tak ustami i jezykiem.

Z tymi stopami do gory to niepamietam dokladnie a niechce przekrecac.

Ta asymetria to podobno nie jest jakas duza ale ze wzgledu na zly wywiad rodzinny to usg chyba i kontrola.
My też byliśmy u neurologa i też powiedziała, że jest niewielka asymetria w prawo, ale podobno mała i nie trzeba się tym m artwić, tylko mamy Oli pokazywać zabawki z lewej strony. No i zaleciła usg przez ciemniączko, bo Oli mocno urosła głowa, tzn nie to, że teraz ma dużą, tylko że przy urodzeniu miała bardzo małą i przyrost jest za duży. Prawdopodobnie to od porodu - miała bardzo spłąszczoną i tylko 31 cm. A poza tym kazała nam pani ćwiczyć to podnoszenie za ręce, ale nie ciągnąć za rączki tylko ręce podkłądać pod łopatki i po 3 dniach Ola już się podnosi do siadu więc to chyba nie kwestia ćwiczeń, tylko przyszedł na nią czas

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora