Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zasiłek rodzinny na dziecko- tylko 68 zł?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-14, 15:43   #15
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Zasiłek rodzinny na dziecko- tylko 68 zł?

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
Pomimo jednak tego, iż dziecko mieści się w przepisanych granicach wiekowych zasiłek nie będzie przysługiwał, jeżeli:.....osobie samotnie wychowującej dziecko nie zostało zasądzone świadczenie alimentacyjne na rzecz dziecka od drugiego z rodziców dziecka....

Załóżmy, że wychowuję dziecko samotnie a uznany ojciec dziecka płaci mi do ręki pieniądze na córkę bez usankcjonowania prawnego( alimenty nie są zasądzone) Czy nie mam prawa do zasiłku? To nie jest dla mnie do końca jasne.

Jakie warunki należy spełnic aby w ogóle otrzymac zasiłek? Bo nie wiem czy mi się należy. Z tego artykułu powyżej niewiele wynika. Mieszkam z ojcem dziecka i z córką.
Nie jestes samotna matka jesli mieszkasz z ojcem dziecka. Zasilek rodzinny dostaniesz jesli wasz dochod czyli twoj i ojca dzielony na 3 nie przekracza krytwrium dochodu. Dla mopsu jestescie normalna rodzina. Mozesz dostac rodzinny te 70 zl ale nie dodatek dla samotnej matki.

Wysłane z mojego QUANTUM 4 przy użyciu Tapatalka
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując