Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-17, 11:46   #714
mcromance
Zakorzenienie

Dot.: Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V

Cytat:
Napisane przez chiao Pokaż wiadomość
Rakuten jest jak gmarket, do Polski tez wysylaja. Jakas blogerka juz zamawiala. Ceny przesylki tez jak na gmarket czy koreadepart, od 15dolarow w gore, wiec nie oplaca sie kupowac, jesli nie bierzecie co najmniej kilku rzeczy naraz. Ja jeszcze stamtad nie zamawialam ale jak bede miala wiecej siana.... Ceny maja fajne bo jest duzo tanich i b.fajnych kosmetykow w Japonii. Na ebayu zawsze jest marza i placi sie 2 razy tyle.
Ja się tylko upewnić chciałam
O tej stronie Rakutena mówimy? http://global.rakuten.com/en/ ?
(jak ktoś chce sprawdzić sam to tu ceny wysyłki zależnie od wagi: http://global.rakuten.com/en/help/shipping/ [ 100 jenów ~ 3 zł / 1$ / 0,60 funta bryt. ] )

Na Rakutenie to by się opłacało jedynie robić grupowe zamówienia (lub ogromne indywidualne), ale i tak cena przesyłki zabija jeśli produkt jest spory wagowo
Na ebay przynajmniej koszt przesyłki chyba nie zależy od wagi przedmiotu, tak?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez chiao Pokaż wiadomość
Tak, bo paczki przesylane kurierem maja mnostwo ograniczen, nie wolno przesylac w nich jedzenia, plynow, itp, normalnie zabezpieczenia gorsze, niz przy wejsciu do samolotu, tak jakby ktos mial bomby przesylac Przez to wrocili mi paczke wyslana za granice kiedys i musialam PP puscic, grrrr.
Ciekawe co zrobią, skoro w paczce może być próbka choćby jakiegoś toniku lub serum i potraktują to jako "płyn" Chyba, że kosmetyki są jako kosmetyki traktowane niezależnie od postaci?
Pytam tak na zapas, jakby mi się kiedyś zachciało coś kupować

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2014-01-17 o 11:44
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując