2014-01-17, 15:25
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy ktoś z Was pracuje z badanich rynku/opinii publicznej?
Cytat:
Napisane przez Ankalime
szczerze? trudno powiedziec, zalezy od zlecenia. i zalezy, co rozumiesz pod haslem "3 letni staz". prace przy biurku jako koordynator badania? z mniej wiecej stala pensja? zarobki beda w okolicach 10-15zl/h plus ewentualne premie.
jednak skoro chcesz zaczac dopiero, to czeka Cie praca na sluchawce albo w terenie. na sluchawce dostajesz marne grosze za ankiete, w terenie zarabia sie lepiej, do 20 zl za ankiete nawet (z tym, ze trwa ona jakies 40 min i musisz miec na oku dana grupe badawcza). wiec zaangazowanie w prace jest ogromne. bez wyksztalcenia kierunkowego trudno Ci bedzie z ankietami terenowymi, takze na sam poczatek zostaje Ci sluchawka.
pracowałam tak od 2 roku studiow (skonczylam miedzy innymi socjologie) na sluchawce i w terenie. bierz jeszcze pod uwage, ze jest to praca z brakiem stalej wyplaty. raz zarobisz 600 zl a raz 3000. mowie o Twojej terazniejszej sytuacji, gdybys zaczynala teraz.
|
Jest w ogóle możliwość wyjścia poza te 15zł/h? Jeśli chodzi o moją teraźniejszą sytuację to mogę nawet pracować za darmo byleby zdobyć doświadczenie. W miare dobre zarobki mogę mieć po studiach
Co oprócz socjologii kończyłaś i czy pracujesz dalej w badaniach?
Edytowane przez MartaMar1
Czas edycji: 2014-01-17 o 15:26
|
|
|