Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-17, 23:29   #635
Nunum
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Mnie irytują takie pytania: jakiego koloru Pani szuka itd., Już wolę usłyszeć: czy szuka Pani czegoś konkretnego? jak tak to mówię, a jak nie to liczę na to, że w spokoju będę mogła rozejrzeć się po sklepie. Nie znam się na tym więc mówię to tylko (albo aż) jako klient

Porozmawiałabym z koleżanką, a jeśli to by nic nie dało i zauważyłabym taką sytuację ponownie to powiedziałabym kierownikowi/szefowi. A jaka jest prawidłowo odpowiedź na to pytanie?
Mnie jako klienta tez to denerwuje, jesli potrzebuje pomocy to sama podejde, a ja sprzedawca skacze kolo mnie i nie moge sie nawet swobodnie rozejrzec po sklepie to wychodze..
Cytat:
Napisane przez malagosia86 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu i innych dziewczyn również
Możesz mi powiedzieć co zawarłaś w Cv i liście motywacyjnym, że zaproponowali Ci pracę w sieciówce? Wysłałabyś mi przykładowy na pw, chodzi mi o przykład dobrego LM i CV bez Twoich danych (najbardziej zależy mi na liście motywacyjnym).Widziałam ogłoszenia do pracy w takim sklepie i chciałam sobie porównać cv i lm.
Tylko ja nie mam doświadczenia w handlu niestety i wykształcenia handlowego, a Ty po pedagogice jakoś dostałaś propozycję pracy (mamy to samo wykształcenie):/
A nie wiesz jak jest w takich sieciówkach z praca na weekendy, czy istnieje możliwość dopasowania?
Jaka umowa, ile godzin pracy?
Chciałam jeszcze poskładać CV, bez ogłoszenia do takich sieciówek. Akurat taki sklep z bielizną dał ogłoszenie Może się coś uda

Ukazało się ogłoszenie:
"Doradca sprzedaży H&M
· mających co najmniej rok doświadczenia na stanowisku związanym z bezpośrednią obsługą klienta lub krótsze doświadczenie poparte kierunkowym wykształceniem,
· doświadczenie w pracy kasjera,
· zainteresowanych modą,
· potrafiących zapewnić wysoki poziom obsługi klienta,
· otwartych i szczerych w kontaktach z innymi,
· kreatywnych, przejawiających własną inicjatywę,
· wielozadaniowych, lubiących szybkie tempo pracy i nowe wyzwania,
· potrafiących ustalać priorytety i pracować pod presją czasu,
· gotowych do pracy w systemie zmianowym oraz w weekendy."
Aplikować?
Aplikuje, co Ci szkody, jesli bedziesz potrzebowala jakis inf o H&M to mozesz pisac na pw

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Hej hej

Ja już po rozmowie, odbyła się na fotelach które stoją na korytarzu galerii

Nie wiem w sumie jak mi poszło, bo baba się usmiechała, a facet był poważny i weź tu wyczuj

Mają dzwonić do wybranych po 17:00 i będą zapraszać na 2-3h próbne.

Jeśli chodzi o pytania to wszystkich nie pamiętam, ale mniej więcej:
- czym się pani zajmuje (bo widzieli że zajmuję się rękodziełem)
- dlaczego z wykształceniem pedagogicznym uderzam w sprzedaż (baba się zapytała czy dlatego że to ostatnia deska ratunku )
- czy nie przeraża panią praca w galerii, od 9:00 do 21:00
- czy nie stresowałoby mnie to, że są cele sprzedażowe, że np. ilość rzeczy na paragonie itp.
- jaki system pracy mnie interesuje
- jaką bym chciała mieć umowę
- jaka pensja
- czy miałam stycznosć ze sprzedażą detaliczną (opowiedziałam im że dorywczo pracowałam w sklepie z odzieżą motocyklową)
- jakie moje cechy mogłyby sie przełożyć na dobrą sprzedaż (czy coś takiego)

No i chyba to na tyle, pewnie jakieś zapomniałam.
Jak dziewczyna w sklepie mnie skreslała z listy to chyba z 15 osób tam było.

Zobaczymy
Co odpowiedzialas na pytanie:
- dlaczego z wykształceniem pedagogicznym uderzam w sprzedaż (baba się zapytała czy dlatego że to ostatnia deska ratunku )
Pytam z ciekawosci
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora