Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-18, 00:34   #387
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
A ja Wam polskich drogerii zazdroszczę! i marketów.. półek, rodzai tego wszystkiego... a co w Anglii?
W marketach nic, badziew i wybór znikomy. W drogerii headandshoulders, dove, pantene, loreal, herbal essences - trzy półki na krzyż i to takie niziutkie. Z tych lepszych to tresemme, alberto balsam, alberto v05. W poundlandach można dorwać schaumę i fructisy oraz timotei czy gliss kur. Maski do włosów raczej nie kupisz - jedyna zacna z trsemme została składowo zmieniona na badziew, a była cudowna. Dorwanie czegoś z proteinkami to graniczy z cudem, nie mówię o bootsie gdzie za 200 ml odżywki z 7 funtów trzeba wywalić i sam diabeł nie wie cóż to ;D Do tej pory widziałam tylko jeden delikatny szampon bez sls w stałej sprzedaży - schauma kids.
Są też sklepy indyjskie, ale tam same cudeńka na parafinie i składowo nie lepsze niż drogeryjne. Także mimo wszystko zazdroszczę możliwości wyboru przynajmniej ;D

AjriszMarta

Mi też żelatyna nie pasuje, kiedyś pasowało jajo, a teraz już nie, tlyko keratyna, aminokwasy też są okej, tęskno mi za taką sztywnością, skrętem i mocną strukturą.
W ogóle śliczne włosy i cięcie, bardzo mi się podoba
szamponów bez SLS w Anglii jest trochu. Ostatnio odżywki Garniera widziałam w bodycare bodajże. Masek brak ale kapka oleju i własna maska jak talala A w superdrug(?) jabłkowa odżywka tejże firmy mi się nadała do mycia

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

jedno ale do angielskich kosmetyków wszędzie olej kokosowy
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora