2014-01-18, 11:23
|
|
Raczkowanie
|
Jestem facetem. Jak pozbyć się sińców pod oczami?
Witam drogie Panie. Od razu zaznaczam, że jestem facetem i bardzo proszę o Wasze porady.
W wieku 9 lat miałem potężny wypadek na rowerze i uderzyłem głową mocno o beton (spokojnie, wszystko ze mną w porządku ). Po miesiącu czasu wszystko mi zeszło (sińce) pod oczy i wyglądałem wtedy tak, jakby mnie ktoś zmasakrował pięściami. Koledzy się śmiali, że mnie w domu biją 
Z czasem mi to zaczęło schodzić, lecz nie zeszło całkowicie.
W wieku 15 lat zacząłem nosić okulary, więc jakoś mi maskowało te sińce, aczkolwiek bardzo mrużyłem oczy, mrużę do tej pory, jak nawet na chwilę ściągnę okulary.
Dziś mam 25 lat i mówię: dość okularów. W przyszłym miesiącu chcę sobie sprawić soczewki, jednak wielką moją zmorą są te sińce i tracę sporo na pewności siebie (głęboko w psychice mi to utknęło i chyba nie ma ratunku, żeby się z tym jakoś pogodzić).
Jeżeli chodzi o aktywność to jest bardzo intensywna. Kilka razy w tygodniu siłownia, basen, żadnych chorób, głównie białe mięso, żadnych McShitów.
Drogie Panie, proszę się nie śmiać, że facet pyta o takie rzeczy, itd., itp. Naprawdę chciałbym się tego pozbyć. Macie jakieś domowe sposoby albo bardziej profesjonalne na sińce pod oczami?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za każdą wypowiedź!
Edytowane przez Higuainn
Czas edycji: 2014-01-18 o 11:26
|
|
|