2014-01-18, 16:02
|
#4977
|
Moderator
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Wiadomości: 9 403
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIX
Cytat:
Napisane przez joanwi
a to Ty taki rosół profesjonalny robisz 
|
no musi być kawałek rozbefu, coś z indyka (najczęściej golonka bo ma dużo mięcha), coś z kurczaka (noga, udko, skrzydełka) i ja daję jeszcze żołądki drobiowe bo lubię jaki smak dają. jeszcze mnie kusi dodać coś z kaczki/gęsi ale boję się żeby nie schrzanić smaku... próbował ktoś?
Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa
|
a na MAC wszyscy "jechali" za 28zł 
Cytat:
Napisane przez Hosenka*
Standardowo gotuję 4-5 godzin na delikatnym pyrkaniu  No ale na 4 rodzajach mięsa to nie.
Mi najlepiej wychodzi właśnie rosół, pomidorowa i brokułowa, ale jedynie rosół robię na mięsie, pozostałe na kostce (teraz wyjątkowo pozostałe zupy też na mięsie, bo jemy dużo gotowanych udek, skrzydełek itp).
|
o to widzisz, ja nawet kostki do smaku nie dodaję. na początku dawałam ale teraz mi taki esencjonalny wychodzi, ze trochę magi załatwia sprawę to jak już mi się nie chce grzebać a potrzebuję wywar to chociaż kurczak z warzywami. ale wlaśnie chciałabym większy gar bo ja lubię porcję rosołu zamrozić i w razie chęci na szybką zupę, ewentualnie w bury dzień żeby się ugrzać to sobie po prostu rano wyciągam i rozmrażam i mam obiad
o ja lubię też kremy z warzyw - marchew, pietruszka, brokuly, trochę ostatnio dałam brukselki bo odkąd zobaczyłam jak ona wygląda w naturze to się w niej zakochałam i nauczyłam przyrządzać i to mixuję z odrobiną rosołu takie trochę jak papki dla dzieci ale lubię
|
|
|