2014-01-19, 13:42
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Napisane przez baja_86
fajnie, że trafiłaś na wyrozumiałego lekarza. Zastanawiam się tylko dlaczego nie zostawili cię na obserwacji
|
Nie zostawili, bo pomimo, iż jeszcze wchodząc do szpitala miałam ostatni skurcz - brzuch miałam twardy jak skała na 40 min ktg NIC się nie zapisało po prostu myślałam, że zaraz mnie tam opieprzą. Inna sprawa, że lekarka zdecydowała o drugim ktg bo ruchów małego też nie było, ale po dwóch ktg, dwóch usg i badaniu ginekologicznym stwierdziła, że wszystko ok. Na szczęście była miła i uśmiechnięta, inaczej bym tam nie wytrzymała z nerwów i z tego, że nic sie nie zapisało Chociaż przecież to dobrze, że się skończyły te skurcze 
Cytat:
Napisane przez ag9
Po tej historii z Włocławka, jakoś bardziej się stresuję. Boję się że nie potrafię odróżnić sytuacji kiedy trzeba się zgłosić na IP (zbyt słabe ruchy, zbyt mocne ruchy, wyciekające wody płodowe...).
|
Ja najpierw zadzwoniłam na IP z myślą, że pewnie mnie uspokoją, że nic się nie dzieje i żeby obserwować, opisałam objawy a oni powiedzieli, żeby nie czekać. I przypuszczam, że mają wiele takich telefonów. Oczywiście przy odejściu wód, dużych bólach ze skurczami czy krwotokach nie ma co dzwonić tylko jechać... Słabe/mocne ruchy jak dla mnie trzeba obserwować i czekać, ja pojechalam przez skurcze i zdiagnozowaną 3 dni wcześniej skróconą szyjkę 
Cytat:
Napisane przez teQiba
Wczoraj nakablowalam jego rodzinie, a oni zamiast mu nagadac to sie smiali ze to do niego nie podobne i ze teraz stal sie prawdziwym mezczyzna  Oczywiscie po zartach powiedzieli ze zona trzeba sie opiekowac - ale liczy sie pierwsza reakcja 
|
Brak słów... Jedyne co to może teraz Ty postawisz jego i cudowną rodzinkę w podobnej sytuacji. Ciekawe czy też będzie im do śmiechu.
|
|
|