Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 13:42   #1036
nivka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

fajnie, że trafiłaś na wyrozumiałego lekarza. Zastanawiam się tylko dlaczego nie zostawili cię na obserwacji
Nie zostawili, bo pomimo, iż jeszcze wchodząc do szpitala miałam ostatni skurcz - brzuch miałam twardy jak skała na 40 min ktg NIC się nie zapisało po prostu myślałam, że zaraz mnie tam opieprzą. Inna sprawa, że lekarka zdecydowała o drugim ktg bo ruchów małego też nie było, ale po dwóch ktg, dwóch usg i badaniu ginekologicznym stwierdziła, że wszystko ok. Na szczęście była miła i uśmiechnięta, inaczej bym tam nie wytrzymała z nerwów i z tego, że nic sie nie zapisało Chociaż przecież to dobrze, że się skończyły te skurcze

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Po tej historii z Włocławka, jakoś bardziej się stresuję. Boję się że nie potrafię odróżnić sytuacji kiedy trzeba się zgłosić na IP (zbyt słabe ruchy, zbyt mocne ruchy, wyciekające wody płodowe...).
Ja najpierw zadzwoniłam na IP z myślą, że pewnie mnie uspokoją, że nic się nie dzieje i żeby obserwować, opisałam objawy a oni powiedzieli, żeby nie czekać. I przypuszczam, że mają wiele takich telefonów. Oczywiście przy odejściu wód, dużych bólach ze skurczami czy krwotokach nie ma co dzwonić tylko jechać... Słabe/mocne ruchy jak dla mnie trzeba obserwować i czekać, ja pojechalam przez skurcze i zdiagnozowaną 3 dni wcześniej skróconą szyjkę

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wczoraj nakablowalam jego rodzinie, a oni zamiast mu nagadac to sie smiali ze to do niego nie podobne i ze teraz stal sie prawdziwym mezczyzna Oczywiscie po zartach powiedzieli ze zona trzeba sie opiekowac - ale liczy sie pierwsza reakcja
Brak słów... Jedyne co to może teraz Ty postawisz jego i cudowną rodzinkę w podobnej sytuacji. Ciekawe czy też będzie im do śmiechu.
nivka jest offline Zgłoś do moderatora