Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-20, 11:59   #1427
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Mi ZZO poród uratowało. Po 12h męczarni i kompletnym braku postępu porodu (rozwarcie 2 palce) zdecydowali że jednak mnie zetną a znieczulenie dali w oczekiwaniu na cesarke bo darłam się jak zwierzę. Założył anestezjolog to wkłucie, podał lek i mówi zaraz będzie lepiej, to ja pełna nadzieji a tu przy 3 skurczu zamiast lepiej to gorzej bo zaczłam mieć parte. Szok pełen, bo rzeczywiście pełne rozwarcie, akcja w przygotowywaniu sali taka że nawet mąż pomagał i w 10 min F był na świecie.
Sen
A meż anioł jaki? Gdzieś Ty takiego znalazła?

Kurcze ale drogo. Złoto tak poszło w górę? My za swoje 4 lata temu daliśmy 700zł. Robiliśmy u złotnika taki zupełnie klasyczne. Byliśmy ostatnio z siostrą i szwagrem wybierać dla nich, to pan nam nasze przeszlifował i mamy jak nówki. Nie wiem czy to prawda ale tych z wzorkami się nie da tak odświeżyć i tracą z czasem na atrakcyjności.

A ja w ogóle nie używałam chusteczek, pupę szanowną myłam pod kranem. Uważam że to jednak higienicznej. Nie pytajcie jak to teraz powtórzę przy dwójce, ale coś wymyślę obiecuję

Trzymaj się. Myślę że gdyby mieli podejrzenia że jest gorzej, albo że z dzidzią coś to by zrobili. Jak nie robią to zakładają że stan stabilny i trzeba to traktować jako dobrą wiadomość.

Też się trzymaj weteranko szpitalna. Trzymam kciuki za usg. A mąż zdrowy?

Spróbuj zadzwonić do regionalnego oddziału NFZ, oni będą mieli spis wszyskich poradni w okolicy i powinni podpowiedzieć gdzie najmniejsza kolejka. U nas też do przyszpitalnych kolejki absurd a do mneijszych gab można się dostać tylko nawet się nie wie że istnieją.
Ale zgadzam się że absurd z tym zusem, nfz itd. Raz kasę zabierają a potem i tak samemu się dopłaca. Powinny być prywatne ubezpieczenia
sa prywatne ubezpieczenia ale to dodatkowy wydatek,moim zdaniem powinno być tak że jeżeli decydujesz się na prywatne ubezpieczenie to automatycznie rezygnujesz x opłaty na Nfz,w tym momencie trzeba płacić podwójnie. Polskie prawo

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
nie mam doswiadczenia jezeli chodzi o samolot ale jak bylam u chlopaka w wakacje ( jak nie mielismy jeszcze wlasnego mieszkania ) to jak wracalam autobusem przez 18 h to bylam w 6 tygodniu mojej pierwszej ciazy, wiem tylko ze jak trafilam do szpitala to lekarz powiedzial ze bylam glupia ze w takim stanie nie wolno jezdzic tak dlugo tak nie wygodnie ( jeszcze strasznie trzeslo bo te polskie drogi ), na koniec powiedzial ze to byla mozliwe jedna z przyczyn przez ktore poronilam. ale wiadomo ze samolotem to wiekszy komfort.

chcialam w lutym jechac do rodzicow ale po 1 nie ma bezposredniego polaczenia ze stuttgartu do polski tylko przesiadka i sie czeka 12 h na nastepny samolot wiec odpada aa autobusem to juz nie pojade mam uraz
oj to współczuję! Właśnie chciałabym uniknąć takich sytuacji. Co prawda samolotem bedr lecieć trochę ponad 2h,ale bardziej mnie martwi różnica ciśnienie przy starcie i lądowaniu. Z tego co wiem w II trymestrze jest to bezpieczne..a u mnie to dopiero 9tydzien.
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora