2014-01-20, 12:08
|
#1
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-04
Wiadomości: 79
|
szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
ciekawi mnie czy fast foody są rzeczywiście aż tak baaaardzo szkodliwe i nafaszerowane chemią jak się powszechnie uważa. wiadomo, że większość ludzi nie zna składów bułek jakie są w hamburgerach, sosów stosowanych w tego typu restauracjach itd. i jeszcze dodatkowo 'napędza' nagonke na fast foody. ale na pewno część osób pracujących w branży fast foodowej ma świadomość tego jak bardzo to jedzenie jest niezdrowe i ile składników brzmiących "chemicznie" jest dodawanych do mięsa. stąd moja prośba do was, abyście popytały znajomych, (jeżeli same nie znacie nikogo kto miał do czynienia ze składnikami w fast foodach) jaka jest prawda. ja niestety nikogo takiego nie znam. wydaje mi się, że np. konserwantów nie potrzeba stosować w jedzeniu tego typu, bo rozchodzi się ono przecież w zawrotnym tempie, dostawy nowego mięsa, warzyw mają pewnie bardzo często. ale już takie wzmacniacze smaku są prawdopodobne. tylko jak dużo tego jest w tym jedzeniu nie wiem. więc jeżeli udałoby wam się dotrzeć do jakiegoś wiarygodnego źródła to byłabym wdzięczna!
|
|
|