2014-01-20, 12:12
|
|
Wtajemniczenie
|
mętlik w głowie... kilka pytań odnośnie diety, cardio i treningu siłowego
Czytam ostatnio dużo w sieci na temat diet i treningów przez co mam teraz niezły mętlik w głowie 
1) jak to w końcu jest, jeśli jestem na redukcji to lepiej najpierw trening siłowy a potem cardio? przed chwilą tak przeczytałam w jakimś artykule, ale nijak ma się to do tego co wiedziałam do tej pory.. czyli, że trzeba najpierw się rozgrzać na bieżni, czy wykonując inne aeroby a dopiero potem przejść do siłowego treningu, jak to jest na prawdę? ;>
2) Czy na śniadanie przed treningiem dobry jest serek wiejski z musli domowej roboty i jakiś owoc? a po treningu np pierś z kurczaka z ryżem/kaszą, ogólnie jakieś szybko wchłanialne białka?
3) jak wykonywać trening siłowy? Ostatnio też wyczytałam, że nawet na redukcji warto zwiększyć ciężar na rzecz ilości powtórzeń, max 20 w jednej serii ale z większym obciążeniem, zatem jeśli ćwiczyłam na obciążeniu 15 na nogi po 30 powtórzeń to lepiej jest dać 25 kg x 15-20 w serii??
wiem, że te pytania pewnie już się pojawiały, ale ciągle napotykam inne źródła informacji, które mówią co innego...
|
|
|